Dtum
Login with Facebookk
1924 | Január

A kisántánt szövetkezik Franciarországgal

Belgrád, január 6.
A kisántánt miniszterelnökeinek konferenciájára már minden előkészület megtörtén. A bolgár és görög kérdés, valamint az orosz probléma mellett, a konferencia két legfontosabb tárgya lesz a magyar kölcsön és a kisántánt államainak Franciaországgal kötendő szövetsége.


A kölcsönre vonatkozólag mindenekelőtt a decemberben még el nem döntött jóvátételi összeg nagyságát fogják meghatározni. Szóbakerülnek ezenkivül azok a politikai föltételek is, amelyeknek teljesítése esetén a kisántánt nem gördit a zálogjogok fölfüggesztése elé további akadályokat. Benes párisi utja nemcsak a francia-csehszlovák szövetséget valósitotta meg, hanem arra is szolgált, hogy a kisántánt többi államának Franciaországgal való szövetségét előkészítse.

 

Jellemző, hogy erre vonatkozólag a hivatalos Vreme azt irja, hogy a fracia-jugoszláv, valamint a francia-román szövetség is küszöbön áll és ezáltal a kisántánt és Franciaország oly hatalmas erőt fog képviselni, amely a nagyántántot mindenben pótolja és sakkban tarthatja nemcsak Németországot, de döntő szava lesz az európai politika minden kérdésében is. Franciaország és a kisántánt szövetségének megvalósítása a belgrádi konferencia után nemsokára bekövetkezhetik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98