Dtum
Login with Facebookk
1924 | Július

Amerika győzött a tenisz-olimpiász döntő mérkőzéseiben

Az amerikai versenyzők sorozatos győzelme. – Richards (Amerika) a férfiegyesben leveri a francia Cocht-t. – A férfi párosban Richards-Hunter pár (Amerika) győz Lacoste - Borotra (Franciaország) ellen. – Hellen Wills (Amerika) a női egyes győztese. – A vegyes párost a Mc Kase - Gilbert pár (Anglia) nyerte.

Páris, július 20.

Óriási érdeklődés mellett kerültek ma sorra az olimpiai teniszbajnokságok döntő küzdelmei. A mérkőzések, amelyen megjelentek a Párisban időző külföldi notabilitások is, élükön a spanyol királynéval, - szenzációs eredményekkel zárultak.

Amerika a vegyes páros versenyen kívül, az egész vonalon győzött. Richards Vincent egymaga két bajnokságot nyert és még a vegyes páros versenyekben is sikerült neki helyezést elérnie, Helen Wills kisasszony ugyancsak két olimpiai győzelmet szerzett a csillagos lobogó hazájának.

A férfi egyesben

Richards (Amerika) elkeseredett küzdelem után legyőzi Franciaország reménységét, Cochet-t 50 game lejátszása után 6-4, 6-4, 4-6, 5-7, 6-2 arányban.

Richards már a versenyek kezdete óta titkos favoritja volt a bajnokságnak és csupán a világbajnok Borotrával szemben féltették pozíciójukat. Borotra, akit már Cochet kivert az elődöntőben, Morpurgóval (Olaszország) fog mérkőzni holnap a 3. helyért.

A férfi páros

Döntőjében a Richards-Hunter pár (USA) megverte a wimbledoni bajnokokat, a Lacoste-Borotra párt (Franciaország) ugyancsak elkeseredett küzdelem után 6-2, 6-3, 0-6, 5-7, 6-3 arányban.

Franciaország tenisznagyságai tehát a párosban sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
A 3. és 4. helyezésért vívott küzdelemben itt a francia Cochet - Brugnon párnak sikerült a dél-afrikai Condon - Richardson párral szemben 5-7, 6-3, 7-5, 6-2 arányban az elsőséget megszerezni.

Vegyes páros

Fináléja angol győzelmet eredményez: Mc. Kanc-Gilbert-pár (Anglia) fölényesen veri a Wallis-Mc. Crea írországi párt 6-1, 7-5 arányban.

Richardsnak, a kétszeres olimpiai bajnoknak még itt is sikerül helyezést elérnie. Jessup kisasszonnyal együtt a spanyol d’Alverez-Flaguer pár felett aratott 6-3, 6-1 arányú győzelmével a harmadik helyet biztosítja Amerikának.

A női egyes
Döntője hozta meg azután Amerikának a negyedik olimpiai teniszbajnokságot. Hellen Wills, aki tegnap Wightman-nal megnyerte a női páros olimpiai bajnokságot, ma-a várakozásnak megfelelően – óriási fölénnyel 6:2, 6:2 arányban verte a döntőben Mile Viasto-t, aki Lenglen kisasszony bajnokságát volt hivatva megvédeni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Susanne Lenglen J. Borotra Williams, amerikai teniszbajnok, Kehrling legyőzője
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98