Dtum
Login with Facebookk
1924 | Június

A csillaghegyi autótámadás gyanusítottját, Pelikán Oszkárt, a vádtanács is szabadlábra helyezte

A múlt héten a rendőrség a tavalyi csillaghegyi autótámadás tetteseként letartóztatta Pelikán Oszkár volt detektívet. A törvényszéken Medvés Medicon dr. vizsgálóbírónak osztották ki az ügyet, akinek nagyon gyanusnak tűnt fel a megtámadott sofőr, Barta Illés vallomása.

 

Barta és két másik sofför társa a nyomozás során különböző személyleírást adtak a tettesről és mégis amikor Pelikánnal szembesítették őket -, határozottan benne ismerték fel a rablótámadás tettesét. A vizsgálóbíró, aki régóta tudományos alapon figyeli a tanuk megfigyelő- és emlékezőképességét, próbára tette a sofföröket. Jegyzőjét feltűnő ruhába öltöztette és tíz percen át együtt hagyta a beidézett tanukkal. Azután sorba maga elé szólította őket és személyleírást kért tőlük arról a feltűnően öltözött úrról, akivel az imént együtt voltak. A sofförök mindegyike más és más személyleírást adott – a pár perccel azelőtt látott emberről. Az egyik szőkének, a másik feketének és bajszosnak, a harmadik pedig vörös embernek festette le, sőt ruházatát is egymással ellenkezően írták le.


A viszgálóbíró látva, hogy a terhelő tanuk megfigyelőképessége teljesen megbízhatatlan, szabadlábra helyezte Pelikánt. Az ügyészség felfolyamodott a végzés ellen, de a vádtanács azt azzal utasította el, hogy a próbára tett megbízhatatlan tanuk vallomása alapján, a fogvatartás indokolatlan lenne.


Pelikán szombaton már el is hagyta a fogházat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Félszemmel közelről nézve, a fekete koczkák fehéreknek, a fehér vonalak feketéknek látszanak A szem a lélek tükre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98