Dtum
Login with Facebookk
1924 | Június

Rövidek

A német nacionalisták a volt trónörökös fiát akarják trónra juttatni
Bécs, junius 1.
A Neue Freie Presse berlini hiradása szerint Tirpitz főadmirális kancellárjelöltségének, amelyet a német nacionalisták forsziroznak, rejtett céljai vannak. A Vossische Zeithung e célokról a következőket írja: Német nacionalista körökben már régen nem titkolják, hogy a volt német trónörökös fiát akarják trónra ültetni és melléje régenséget szerveznének, amelynek elnöke a német nacionalisták kancellárjelöltje, Tirpitz főadmirális lenne.

Véglegesen megalakult az uj francia kormány

Párisból táviratozzák: Az uj kormány hivatalosan megalakult. Részt vesznek benne a már ismerteken kívül: Dalbier, mint a fölszabadított területek minisztere és Bovier Lapier, mint nyugdíjas miniszter. A négy államtitkári állást a következőképen töltötték be: postaügy Pierre Róbert, kereskedelmi Meyer, léghajózás Laurent Eynac, müszaki oktatás Merc Giafferi.

Róma junius 28.
A Matteotti gyilkosai ellen folyó nyomozás mindig szélesebb körökre és régebben elkövetett büncselekményekre is kiterjed. A vizsgálóbiró megállapította, hogy amikor Nitti villáját megtámadták, kirabolták és a volt miniszterelnök is csak nehezen tudta életét a haramiák elől megmenteni, akkor a tettesek érdekében Rossi volt sajtófőnök interventált a római rendőrségen és a további eljárást a belügyminiszterium néhány előkelő hivatalnokával együtt megakadályozta.

Ma délelőtt a király fogadja a szenátus és kamara küldöttségét, amely a trónbeszédre adott föliratot fogja átnyujtani és a szokástól eltérőleg beszédet mond a törvényhozás küldöttsége előtt.

Ezzel kapcsolatban a "Tribuna" azt írja, hogy a király beszéde a politikai helyzet legujabb kialakulásával is foglalkozni fog és meglehet, hogy már ma ujjáalakul Mussolini kormánya.


Azonban az ellenzék azt sem tartja kizártnak, hogy Mussolini nem tud az eléje tornyosuló politikai nehézségekkel megbirkózni és maga is beadja lemondását.

Az angol munkáspárt a politikai gyilkosságok ellen
London, junius 28.
A független munkáspárt Matteotti meggyilkolása alkalmából az olaszországi szocialistákkal való rokonérzés kifejezésére gyülést tartott és határozatot hozott, amelyben a politikai gyilkosságokat elítéli és az angol munkáspártiak és szocialisták szolidaritását a világ munkásaival kifejezésre juttatja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tirpitz admirális C. F. Cramp, az angol munkáspárt ügyvezető elnöke
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98