Dtum
Login with Facebookk
1924 | Március

Elévült-e Kecskeméthy Győző bűnügye

A főváros polgári pert indít

Az elmúlt héten nagy szenzációt keltett egy Délamerikából érkezett és a cenzura által elfogott levél, amely arról adott hírt, hogy Kecskeméthy Győző él és több millió dollár vagyona van.


Az elfogott levél az ügyészségre került, ahol a további intézkedések megtétele végett előbb át akarták tanulmányozni a 22 évvel ezelőtt megindult rendőri nyomozás aktáit. Erre annál is inkább szükség volt, mert valószínűnek látszott, hogy a bűnügy már rég elévült.


Az elévülési ügy ugyanis öt év – amely a legutolsó bírói intézkedés megtételétől számít. Ilyen intézkedésnek tekintik a köröző levél, vagy nyomozó levél kiadásának megismétlését is.


Az ügyészség ezeknek a körülményeknek pontos megállapítása végett utasította az irattár igazgatóját, hogy keresse ki ezeket a rég elfeledett aktákat. Az irattári igazgató megállapította, hogy a Kecskeméthy Győző-féle akták már több mint tíz éve a pincében vannak, ahol csak napokon át tartó keresés után szombaton találták meg. Az előkerült akták most Makay dr. ügyészségi alelnökhöz kerülnek, akinek első dolga lesz megállapítani, hogy az elévülés bekövetkezett-e vagy sem?


Ha igen, úgy meg fogja szüntetni az eljárást, ez esetben pedig a székesfőváros tiszti főügyésze teszi meg a szükséges lépéseket, hogy polgári per formájában hajtsa-e be a székesfőváros 540.000 koronáját.


Az ügy iránt jogászi körökben is élénk érdeklődés nyilvánul meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98