Dtum
Login with Facebookk
1925 | Április

FTC – Hakoah 0:0

Vasárnap a két legjobb osztrák proficsapat, az Amateure és a Hakoah küzdött fővárosunkban az MTK-val és az FTC-vel. Mind a két mérkőzés irreális eredménnyel végződött. Az FTC az első félidőben mutatott játéka alapján három góllal volt jobb ellenfelénél, amely veretlenségét a magyar Fábiánnak köszönheti.


Bajnokcsapatunk a 16-os vonalig bámulatos dolgokat produkált. Azon túl vagy célt tévesztettek a lövések, vagy a szerencsés Lohrmann zsákmányai lettek. Nagy föltűnést keltett, hogy míg Orth az első félidőben valósággal elszédítette ellenfeleit, a mérkőzés második felében már nem ambicionálta a játékot, bár Jeny a végkimerülésig küzdött. /Amateure–MTK 2:0 (0:0)/

FTC – Hakoah 0:0

 

Üllői-út – 25 000 néző. – Bíró: Schisaler József.

FTC (zöld-fehér): Amsell – Takáts, Hungler – Fuhrmann, Müller, Blum – Héger, Stecovits, Kelemen, Sándor, Kohut.
Hakoah (kék-fehér): Fábián – Scheuer, Grünfeld – Fried, Guttmann, Pollák – Nemes, Häusler, Hess, Eisenhoffer, Schwartz.

Kezdés után rögtön FTC-fölény alakul ki. Fábián kapuja előtt az első 10 percben három veszedelmes gólhelyzet támad Kelemen, Kohut és Héger révén. A 10. percben Héger kornert rúg, amely után fölszabadulnak a bécsiek a nyomás alól és előretörésük után a 12. percben fog először labdát Amsell. Két perc múlva Kohut offside-ról indul, éles lövését Fábián közvetlen közelről kornerre védi.

A 18. percben Kohut centerezését Kelemen óriási erővel az „üres” kapu felső lécének fejeli; a visszapattanó labda a tizenhatos vonalról visszafutó Fábián kezébe vágódik.

Két Hakoah-lefutás után Kelemen kapásból jövő lövését Fábián nagy bravúrral menti. A 26. percben Nemes szenzációs lefutás után lőtt veszedelmes labdáját Amsell elvetéssel védi. Egy pár perces Hakoah-fölény után a mezőnyjátékban a ferencvárosi fiúk vezérkednek, akik közül különösen Kelemen rendkívül agilis.

A 38. percben eredménytelen kornert ért el a Hakoah. A 42. percben Kohut lendületes támadása kornerre kerül. A szépen ívelő labdát Fuhrmann 20 méterről a felső kapulécnek lövi. Nemes lefutásával ér véget a félidő. 0:0.

A második félidőt a Hakoah nappal és széllel hátban játssza. Az 1. percben Hungler handset vét. A kirúgott labdába Eisenhoffer bele lő, közben Amsell elterül a földön. Csakhamar rendbe jön. Egy perc múlva Blumot a Hess helyén játszó Grünwald fölvágja. Perceken át meleg a helyzet Amsell hálója előtt. Egy lövés a kapu fölé vágódik.

A 8. percben Blum visszaadja a kölcsönt Grünwaldnak. A 10. percben Nemes ideális megszökését Fuhrmann teszi ártalmatlanná. A 13. percben Héger kornert rúg. Sándor fejesét Fábián a levegőben úszva nyomja ki. Kohut két veszedelmes labdáját újból Fábián fogja el.

A 21. percben Héger lerohanását Kohut kapásból hajszálnyira a kapu mellé lövi. A 22. percben Kohut kornerét Fábián kibokszolja. Határozott Hakoah-fölény kezd kifejlődni a Nemes – Häusler-jobbszárny révén, a belső csatárok azonban egymás után offside-ra futnak.

Az utolsó 10 percben a közönség ütemes fradi-tapssal finisre buzdítja híveit. Meg-megújuló ferencvárosi támadásokat Fábián nagyszerű védései tesznek eredménytelenné. A 38. percben Kohut megszökik, a kapu előtt 8 méterrel durván föllökik. A megítélt tizenegyest Kohut irtózatos erővel félrelövi. Közben Guttmannt a bíró tiszteletlen magatartásáért kiállítja.

A 43. percben egy szabadrúgásból Grünwald Amsell kezébe fejeli a labdát. A 45. percben Héger a kornervonalon rohan a kapu felé, de Fábián az utolsó pillanatban a lábáról szedi le a labdát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Nemes centerét Amsel bravúrosan védi Kapuválasztás Guttmann (Hakoah), Blum (FTC) és Schissler bíró Kelemen (FTC) harca Fábiánnal a Hakoah kapusával. Kohut a kapu mellé rúgja az FTC javára megítélt 11-est Korner az FTC ellen, melyet Amsel tisztáz Az Amateure első gólja, melyet Sindelar fejelt az MTK kapujába
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mussolini a szépségkirálynő választást szigoru rendelettel betiltotta Olaszországban Mussolini a szépségkirálynő választást szigoru rendelettel betiltotta...
Már a múlt évben a szépségkirálynő választás ellen nyilatkozott...
A fővárosi szegénygyermekek téliruhája A fővárosi szegénygyermekek téliruhája
Bárczy István polgármester és Vázsonyi Vilmosné aláirásával a...
A horvát választások A horvát választások
Horvátországban február 27-én, 28-án folytak le a választások. Az...
A háborús gazdálkodás tudnivalóit népszerűsíti az Árumintavásár A háborús gazdálkodás tudnivalóit népszerűsíti az...
A közvélemény örömmel értesült arról, hogy augusztus 14-24. között...
Az Edison Kerékpáros Egylet versenye Az Edison Kerékpáros Egylet versenye
Az Edison K. Egylet által rendezett, maga nemében páratlan hármas...
Evezős túra a Tisza eredetétől a Dunáig Evezős túra a Tisza eredetétől a Dunáig
A Hunnia Csónakázó Egyesület öt tagja, név szerint dr. Pelz István,...
A Pannónia Barcelonában A Pannónia Barcelonában
Barcelona kikötőjében szombaton délután folytak le Európa evezős...
Észak-Finnországba megállitották és bekeritették a szovjetcsapatokat Észak-Finnországba megállitották és bekeritették a...
A szovjetkormány nem válaszolt Tanner finn külügyminiszternek péntek...
A trombitás tyúk A trombitás tyúk
A braziliai majorok baromfi-udvaraiban gyakran látnak az utazók egy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98