Dtum
Login with Facebookk
1925 | Április

Kemény viaskodás folyt Magyarország tőrbajnokságáért

Bajnok: Terstyánszky Ödön (MAC) – A bécsi Strausz utolsó lett

A legklasszikusabb tőrverseny: Magyarország tőrbajnoki viadala a vívószövetség mintaszerű rendezésében vasárnap este került eldöntésre a BBTE tornacsarnokában. A döntő küzdelmekre nyolc kiváló versenyző kvalifikálhatta magát, köztük Strausz, a fiatal bécsi főiskolai bajnok is.

A szép számban egybegyűlt közönség folyton fokozódó figyelemmel nézte az egyes asszókat, amelyekben a tudás, a rutin és az idegrendszer vívtak kemény csatát.

Az utolsó percekig bámulatosan heves küzdelem folyt a bajnoki címért. Különösen a Dunay – Bogen és a Rády – Tóth párharc volt fölötte izgalmas és utánuk viharos taps zúgott a teremben.
A bajnokságot kettős holtverseny után Terstyánszky Ödön (MAC) őrnagy nyerte el, aki utolsó asszójában Rádyt 4:2-re verte. A 7-8. hely is holtverseny után dőlt el és ennek alapján a bécsi Strausz az utolsó helyre szorult.

Részletes eredmény
:
Bajnok: Terstyánszky Ödön (MAC) 6 gy. 2. Rády (MAC) 6 gy. 3. Tóth dr. (MAC) 5 gy. 4. Ifj. Dunay (BBTE) 4 gy. 5. Hollósy (MAC) 3 gy. 6. Bogen (WAC) 2 gy. 7. Dunay (Rákosy-iskola) 1 gy. 8. Strausz (Bécsi Hakoah) 1 győzelemmel.

A győztes Terstyánszky megérdemelten jutott a bajnoki címhez. Minden mozdulata öntudatos volt. Esze ott csillogott a pengéje hegyén. Tökéletes technikája és hatalmas rutinja pompásan érvényesült. Rády az erő igazi megtestesülése volt. A többszörös bajnok Tóth mindvégig nyílttá tette a küzdelmet.

Negyedik helyre a pompás készültségű Ifjabb Dunay, Leszák mester 19 esztendős, nagytehetségű tanítványa került, aki igazi értéke tőrvívósportunknak. Az ősz Hollósy ötödik helye tiszteletreméltó. Bogen őrnagy nem futotta ki formáját. Dunay becsülettel verekedett. A bécsi Strausz kitűnő versenyző, akinek majdnem minden egyes asszója nyílt volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98