Dtum
Login with Facebookk
1925 | Augusztus

Egy fiatal ember ötszáz kalapot lopott a kávéházakban

Az utóbbi hónapokban sűrűn fordult elő a nagyobb budapesti kávéházakban, hogy ellopták a vendégek kalapjait. A pincérek és kávéházi alkalmazottak hiába leselkedtek a tolvajra olyan ügyesen dolgozott az, hogy nem tudták lefülelni.

 

A kalaplopások az Oktogon-téri kávéházakban fordultak elő, különösen a Kovács-kávéházban. Gyakran megtörtént, hogy boszorkányos módon a vendég asztaláról vagy a mellette lévő székről tűnt el a rendszerint új kalap pillanatok alatt. A tolvajlásokból sok kalamitás keletkezett, mert a megkárosított vendégek a kávésoktól követelték az ellopott kalap árát.


A tolvajt végül a Kovács-kávéház Szekeres nevű főpincére fogta el. Szekeres napokon át figyelt egy rendkívül elegánsan öltözött fiatalembert, aki mindig csak néhány percet töltött a kávéházban és idegesen eltávozott. A főpincér észrevette, hogy az egyik vendég közvetlen közelében székre helyezett kalapot a fiatalember hihetetlen ügyességgel dugta el a kabátja alá. Éppen el akart sietni, mikor a főpincér eléje állt és kézenfogta. A fiatalember könyörgőre fogta a dolgot:
- Az istenért, ne tegyen tönkre, K. előkelő állami tisztviselő fia vagyok.


A fiatalember azonban mégis a rendőrségre került, ahol megállapították, hogy igazat mondott. Apja csakugyan ismert, előkelő budapesti ember. A lopott kalapokat potom pénzért a Teleky-téren értékesítette a rossz útra tért fiatalember, aki a detektíveknek
(Innen olvashatatlan)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A világ legnagyobb kalapja Lókalapok
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98