Dtum
Login with Facebookk
1925 | Július

A kormánypárt augusztus 19-iki értekezletén megsürgetik a numerus clausus eltörlését

Az egységes párt a nemzetgyülés nyári vakációja alatt is alkalmat fog találni arra, hogy az aktuális politikai és gazdasági kérdésekben állást foglaljon. A párt képviselőtagjai minden hét csütörtökön megbeszélésre és pártvacsorára gyülnek össze az Eszterházy-palotában és ezenkívül – amint Almásy László ügyvezető alelnök közölte A Reggel munkatársával – három formális pártértekezletet fognak tartani, amelyeken a képviselőkön és a főispánokon kívül megjelennek a kormány tagjai is.


Az augusztusi vagy szeptemberi pártértekezleten nagy érdeklődés közepette fog szóbakerülni a népszövetségi ligák uniójának varsói határozata, amely tudvalevően arról szól, hogy az unió sajnálkozással állapítja meg, hogy a numerus clausus Magyarországon még mindig érvényben van. Ezzel a határozattal kapcsolatban az egységes pártnak több tagja készül arra, hogy a numerus claususról szóló törvény reviziójára szólítja föl a kormányt.


A Reggel munkatársa beszélt erről a kérdésről Kállay Tamás kormánypárti képviselővel, aki a következő érdekes kijelentéseket tette:
- Én voltam az első a kormánypárt tagjai sorában, aki a numerus clasus eltörlése érdekében nyiltan állást foglaltam és síkraszállottam a parlamentben. Ezek után természetes, hogy a népszövetségi ligák uniójának varsói határozatát minden tekintetben helyesnek találom.


- Elérkezett az ideje annak, hogy a háborus emlékek az egész vonalon kipusztíttassanak és az erről szóló intézkedések foganatosítása alapján ujból a kulturállamokat megillető pozícióba kerüljünk.  Meg vagyok győződve arról, hogy az egyenlőségnek a politikai, gazdasági és társadalmi élet minden vonalában be kell következnie, ugy azonban, hogy ez semmiesetre se történjék nemzeti ügyünk rovására.


- Az egységes párt legközebbi értekezletén élénk vita fog a varsói határozatról, illetve a numerus clausus reviziójáról megindulni és a párt józan gondolkozásu tagjai kizártnak tartják, hogy a numerus claususról szóló intézkedés fölfüggesztése még sokáig várasson magára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98