Dtum
Login with Facebookk
1925 | Június

Hét embert sulyosan megsebesitettt egy vadul vágtató, elszabadult konflisló

Vasárnap este fél nyolc órakor a Ferenc József-híd pesti végén szolgálatot teljesítő Honeszor Ferenc 2987. számu rendőr a hídról rémült sikoltozást és nagy lármát hallott. A híd közepén egy konflisló megbokrosodott és a kocsival együtt vágtatni kezdett a pesti part felé.


A rendőr kardot rántott, de a megvadult állat majdnem elgázolta a rendőrt. A kocsi a sebesen vágtató ló mögött szinte a levegőben röpült, a kerék abroncsai lepattantak, a kocsi utasai pedig jajveszékelve kapaszkodtak egymásba.

 

A Vámház-köruton egy másik rendőr revolvert rántott, hogy a lovat lelőjje, de az utca oly népes volt, hogy a rendőr a revolvert nem használhatta, nehogy a járókelőkben kárt tegyen. A ló a Vámház-köruton, a Sóház-utca sarkán fölszaladt a járdára és nekiszaladt a falnak. A kocsi darabokra tört, a bennülők kiröpültek és véresen terültek el a földön.


A ló a kocsi darabjait maga után huzva, tovább száguldott a Kálvin-tér felém majd befordult a Ráday-utcába, ahol végül egy rendőr megállitotta. Időközben értesitették a mentőket, akik a kocsi utasait és az elgázolt utcai járókelőket első segélyben részesitették.

 

A kocsi egyik utasa, Takács Ferencné és Reiner Sándor bérkocsis koponyaalapi törést szenvedtek, a kocsiban ülő Zakovecz Hugóné és Molnár Istvánné sulyosan megsebesültek. A járókelők közül özvegy Urbancsek Imréné ápolónő lábát törte, Frilecsek Jánosné és Koreis Lidia ugyancsak megsérültek. A mentők a három legsulyosabb sebesültet a Rókus-kórházba szállitották.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98