Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

MTK – FTC 1:0 (0:0)

A győztes bajnokcsapatból Kocsis játéka emelkedett ki – A zöld-fehérek jobbak voltak ellenfelüknél

Amikor a „nagy ütközet”-re az 59. FTC – MTK mérkőzésre került sor, már az összes tribünök zsúfolva voltak és a sportrajongók izgatottan lesték az elkövetkezendőket.

Már az első percekben szemmel látható volt a ferencvárosiak nagyobb tudása, ennek ellenére képtelenek voltak eredményt elérni, amiben Kocsis egészséges romboló játékának volt döntő szerepe. Potya, a ferencvárosiak „mestere”, alig tudott megszabadulni tőle, a belső csatárokat pedig mindig idejében szerelte le. Rajta kívül a győztes gólt rúgó Molnár volt klasszis, Rebró pedig nagy agilitásával tűnt ki.

A futball-derby lefolyása:
Kezdés után rögtön az FTC támad – Kocsis handset vét. A 2. percben Opata faultolja Fuhrmannt. A gyors és izgalmas mérkőzés közelharcaiban Senkey I. térdrándulást szenved (5. p.) és kis időre harcképtelenné válik.

A 6. percben Braun kornert rúg – Blum kifejeli. Rögtön utána nagy kavarodás a zöld-fehérek hálója előtt, de gól nem esik. Két perc múlva egy szép akció után Sándor kapura lő és Remetébe fut, aki könnyebben megsérül; egy percig áll a játék.

Lassanként határozott FTC-fölény domborodik ki. Lövést lövés ér, még Keviczky is kapura rúg (12. p.). Egy perc múlva Opata durván elfaultolja Steczovitsot. Majd a Jeny – Opata szárny veszedelmes támadását Hungler II. akasztja meg. A 15. percben Pataky messziről kapu fölé lő.

A zöld-fehér csatársor továbbra is frontban marad, mert Keviczky pompás munkát végez, nemcsak a védelemben, hanem a támadásokban is. A 21. percben Braun lefut, magas centerezését Molnár gyönyörűen fejeli, de Huber a helyén van. Két perccel később Potya gyönyörű akciója nyomán a tribünök csak úgy zúgnak az elismerő tapsoktól.

A 24. percben Remete kifutással kényszerül menteni hálóját, majd Keviczky, Sándor és Mácsay lövései foglalkoztatják. Különösen Keviczkynek a 29. percben lőtt bombája váltott ki frenetikus hatást.

A szebbnél szebb FTC-akciók egymást érik és a közönség szünet nélkül buzdítja a zöld-fehéreket, akik közül Keviczky, majd Pataky lőnek veszedelmesen Remete hálójára. A 38. percben Braun egyik beadása Opatát off side-on találja, a bíró azonban nem fütyül…Huber kifut…a labda Jennyhez kerül…a lövés pedig az üresen álló kapu egyik oldalfájához vágódik.

Szünet után FTC-támadással indul a játék, de a kék-fehérek rögtön erélyes ellentámadással felelnek, Molnár lövése azonban emberbe vágódik. Az 5. percben Remete kifutással ment. Utána Takáts és Jeny vívnak izgalmas párharcot.

Ezután az MTK támad és Huber egyik hibás védése döbbenti meg a zöld-fehérek táborát. Egy perc múlva azonban már szép elvetéssel menti Braun pompás lövését. A 14. percben lendületes FTC-támadást Kocsis nagy önfeláldozással akaszt meg, de utána egy percre harcképtelenné válik. Majd Jeny vezet pompás előretörést.

Egy perc múlva Steczovits tiszta helyzetből gólt hibáz. Opata egyéni akcióját Takáts csírájában fojtja el, de pár másodperc múlva Molnár a habozó védelmet testcsellel zavarba ejti és a rosszul helyezkedő Huber jobb keze mellett váratlan gólt lő. 1:0. (29. perc). A 34. percben Kléber hosszú lövését Huber elvetéssel védi.

Végre elérkezett az utolsó 10 perc, a híres FTC finish azonban elmaradt, mert az első félidő erős tempója kiszedte a csatárok erejét, sőt Huber az utolsó percben Jeny bombáját elvetéssel csak kornerre tudta tolni, előzően pedig Molnár 18 méteres szabadrúgása vágódott a felső kapulécnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98