Dtum
Login with Facebookk
1925 | Október

MTK – KAC 5:1 (3:1)

Góllövők: Demkó (MTK) Molnár 2 (MTK), Raix (KAC) Opata, Molnár (MTK).

Hungária-úti pálya. – 6000 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.


MTK: Remete – Kocsis, Senkey I . – Rebró, Kléber, Nádler – Senkey II., Molnár, Demkó, Opata, Jeny.

KAC: Varga-Morvay, Dudás – Raix, Hungler III., Buday – Saguly, Szabó, Fürstner, Kausz, Mátéffy.

A múlt vasárnapi „félrelépés” után a magyar bajnokcsapat imponáló gólarányú győzelemmel folytatta győzelmi útjára veszélyezettnek hitt bajnokság megvédése érdekében. A hiba reparálása sikerült is, a mutatott játék azonban csak lelkes és ambiciózus volt, de a sok gól ellenére sem érdemli meg az imponáló jelzőt.

Az MTK az első percekben páratlan ambícióval és lendülettel fekszik bele a játékba. Opata Senkey II-t szökteti, akinek beadását Opata elkéslelkedi, mire Dudás felszabadít. A 2. percben Hungler III. hands-et vét, amiből nagy tumultus keletkezik a KAC kapuja előtt, végül Morvay taccsra ment. A következő percben Jeny ívelt beadását a Morvay által zavart Molnár a háló fölé lövi.

A 12. percben Jeny csaknem a fél pályáról lefut, útközben kidriblizi a KAC fedezetét és hátvédjét, laposan centerez, Opata átengedi a labdát az ügyesen álló Demkónak, aki csaknem lekésik, mert jobbra cselez, végül is azonban hatalmasat lő és lövése a kapufáról a hálóba pattan. (1:0).

A 22. percben ismét az MTK bal szárnya támad. Az előre adott labdát a 16-os sarkán Morvay fejjel védi, közben Demkó beleugrik, a labda a kezére pattan, mire a bíró tizenegyest ítél, amit Molnár az ide-oda helyezkedő Varga mellett góllá értékesíti (2:0) A vitatható tizenegyes láthatóan letöri a KAC-ot. Egy perc múlva veszélyes támadást vezet az MTK csatársora.

Molnár három-négy embert is kijátszik, s közben hat lépésre megközelíti a KAC kapuját, s mialatt Varga az ellenkező sarokra helyezkedik, mellette Molnár védhetően a sarokba gurítja a labdát. (3:0)

A 30. percben egy támadás kivédésénél a felpattanó labda akaratlanul Kléber kezét érinti a 16-oson belül, mire a bíró ismét 11-est ítél, amit Raix a jobb alsó sarokba góllá értékesít. (3:1)
A szintén nem remélt könnyű siker kissé felvillanyozza a kispesti csapatot és néhányszor veszélyesen támad.

A 34. percben egy ilyen támadásnál a szorongatott Kocsis hátra adja a labdát, Remete azonban kiejti és csaknem gól keletkezik, de a ráfutó Szabó egy pillanatra megkésik. A hatalmas iramban, egymásután három faultolás is történik, a bíró azonban tovább engedi a játékot.

A 38. percben Máttéffy pompás lefutás után centerez, a röviden védett labda Krausz elé kerül, akinek éles lövését Remete elvetéssel fogja. Szünet után Dudás már az első percben nagy lyukat rúg, azonban Demkó a biztos gólhelyzetet elrontja.

Nagy MTK-fölény keletkezik. Egy újabb támadást Morvay csak kornerre tudja szerelni. Közben Demkó ismételten kitűnő helyzetben a kapu mellé lő.

 


A 4. percben támad először a KAC csatársora. A kiszöktetett Fürstner 20 méteres lövése a védőjátékosról kornerre csúszik, a kornert Mátéffy a kapu mögé rúgja. A következő percben azonban már ismét a KAC kapuja előtt terem a bajnokcsapat csatársora.

Sokáig ide-oda passzolják a labdát, végül is Varga kifut a kapujából és Molnár elől magához kaparintja a labdát. A következő percben nagy tumultus keletkezik a KAC kapuja előtt s a tizenhatosra hátravonult Fürstner két ízben is felszabadít.

A 14. percben a Jeny-Opata szárny támadását Morvay szereli, közben Jenyt térdén megsérti, aki a földre esik és kiviszik a pályáról. A megítélt szabadrúgást Opata a keletkezett zűrzavart kihasználva, a rosszul helyezkedő KAC védelem mellett a negyedik góllá értékesíti. (4:1)

Továbbra is az MTK támad. A 16. percben Jeny visszatér és máris akciót indít, azonban Raix faultolja. A 18. percben Szabó sikeres egyéni kitörés után a rátámadó hátvédek elől balra adja a labdát, amit azonban a ráfutó csatárok elől a mezőnybe továbbit az MTK védelme.

A 21. percben Jeny ismét lefutni készül, közben Raix erősen fellöki, mire Jenyi felugrik, Raix arcához kap és dühösen fellöki. A bíró odafut, az incidens „hőseit” figyelmezteti és szabadrúgást ítél a KAC ellen.

Az eset nagy izgalmat vált ki a nézők között, ami átragad a játékosokra is. Ennek tudható be, hogy a bíró a 23. percben az Opatát szabályosan faultoló Morvayt kiállítja. Saguly vonul hátra Morvay helyére és így elfoglalja igazi helyét.

A 32. percben rövid időre megszűnik a bajnokcsapat fölénye. Szabó kiszökteti Fürstnert, aki lefutja az MTK védelmét, Kocsis utána iramodik és a lövés pillanatában hátulról nyomja úgy, hogy a gyenge lövést Remete könnyen védi.

Ezen kis intermezzo után Opata tör ki, tisztára játssza Senkey II-t, akinek hosszú beadása Jenyhez jut, de ő azt elrontja. A 37. percben ismét Senkey II. támad, újabb beadását Raix hatalmas erővel hátra adja. Csaknem öngól keletkezik, de e labda hajszálnyira a kapu mellett siklik el.

A kornert kivédi a KAC, de Rebro rögtön visszaadja a labdát Molnárnak, aki a lestoppolja és fordulásból bombalövéssel a felső jobb sarokba a lécet érintve a mérkőzés legszebb gólját lövi. (5:1).

A teljesen reményvesztett Kispestiek most már teljesen feladják a küzdelmet. A hozzájuk került labdát azonnal cél nélkül elrúgják maguktól és csak arra ügyelnek, hogy a további góloktól mentesítsék kapujukat.

A KAC 16-os vonalán táborozik csaknem a teljes két csapat. Természetesen ilyen körülmények között góllövésre alig nyílik alkalmuk az MTK csatárainak. Még a 43. percben Demkó jut góllövő helyzetbe, Jeny beadását ugyanis kissé késlekedve kapura lövi, az éles lövés Varga melléről Molnár elé pattan, aki azonban ismét a kapu mellé lő.

Az utolsó pillanatokban Jeny támadása kornert eredményez, amelynek kivédése után vége a mérkőzésnek.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kartellpolitika az épitőiparban Kartellpolitika az épitőiparban
Az épitőipari anyagok piacán érdekesen mutatkozik a kartellpolitika...
Szekrényessy Kálmán, a magyar uszósport doyen-je Szekrényessy Kálmán, a magyar uszósport doyen-je
Szekrényessy Kálmán, a magyar uszósport doyen-je, aki 1880-ban,...
A pesti nyomor A pesti nyomor
Huszár Károly miniszterelnök a mult héten néhány külföldi, nemesszivü...
Rövid politikai hírek Rövid politikai hírek
A porosz kormány kommunista összeesküvésnek jutott nyomára, amelynek...
Rémuralom a Fokföldön Rémuralom a Fokföldön
Most már nincs kegyelem. Kivált a fokföldi fölkelőket bünteti...
Catch as catch can- a gyakorlatban Catch as catch can- a gyakorlatban
Vasárnap délután kézzelfogható tanúbizonyságot tett egy izgalmas...
Világraszóló győzelmet arattak a magyar atléták az olaszok ellen Világraszóló győzelmet arattak a magyar atléták az olaszok ellen
Tízezer néző Budapesten, atlétikai versenyen, kissé hihetetlenül...
Erzsébet királyné halálának évfordulója Erzsébet királyné halálának évfordulója
Szeptember tizedikén lesz második évfordulója Erzsébet királyné...
Magyarország kerékpáros hadibajnoksága Magyarország kerékpáros hadibajnoksága
Szeptember 30-ikán, vasárnap reggel 7 órakor a gödöllői országuton...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98