Dtum
Login with Facebookk
1926 | Április

Vasárnap kezdték meg a magyar szakácsversenyt

Föltünést keltő látványosság szinhelye néhány nap óta a Kossuth Lajos-utca és Semmelweis- utca sarkán levő kiállítási helyiség. Itt nyilt meg ugyanis a Borászati Kiállítás, amellyel kapcsolatban tegnap szakácsmüvészeti verseny kezdődött a leghiresebb magyar szakácsok részvételével.


A vasárnap kiállításra került szakácsremekek fölülmulják az igazi gourman-dok fantáziáját is. Lakatos József, a kormányzó főszakácsa, egy királynő módra készített kappant állított ki, Wacovszky Rezső, a Vadászkürt főszakácsa, Erzsébet királyné módra az Erzsébet híd pontos mintájára készített fácán-duzmával csodálkoztatta meg a nézőközönséget. Podrusek Béla, a Hungária főszakácsa, tortatermékekkel, Udvardy Lajos, az Országos Magyar Tisztviselő Egyesület főszakácsa pedig ugynevezett „Sonkahab”-bal és egy különböző inyencségekből készített „Turulmadár”-ral szerepel a kiállításon.

 

Érdekes és gusztusos ínyencségeket állított ki a Magyar Szakácsok Köre. Ezeknek az ételeknek alkotómesterei: Subasich Jenő, Bethlen István gróf miniszterelnök főszakácsa, Lakatos Gyula, a lengyel követség, Wrabek Rezső, a balatonfüredi Erzsébet-szanatórium, Jéhu Béla, gróf Ráday Gedeon és Román János, a Sósfürdő főszakácsa.

 

A különleges és raffinált ételek között hideg sonkaduzma, hercegnőmódra készített csirke-duzma és szendvics- és torta-különlegességek szerepelnek. A Magyar Szakácsok Köre külön konyhát is tart fönn a kiállításon, ahol a közönség délelőtt 1 óráig katonazenekar, délután 5 órától záróóráig pedig cigányzenekar mellett kap kóstolót az étel- és italkülönlegességekből.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98