Dtum
Login with Facebookk
1926 | Április

Hatvanezren tekintették meg vasárnap az Árumintavásárt

A Budapesti Nemzetközi Árumintavásár forgalma a jelek szerint az idén a szokottnál is nagyobbnak ígérkezik. Szombaton, a vásár megnyitása első napján máris 1200 külföldi és 800 vidéki vásárigazolvánnyal ellátott kereskedő fordult meg a vásáron.

Vasárnap pedig a sok-sokezer érdeklődőn kívül 1000 külföldi és 2500 vidéki vásárló kereste fel a vásárt. A délutáni órákban oly nagyméretű volt a látogatottság, hogy a kiállítás rendezősége rendőri segítséget vett igénybe a rend fentartása céljából.

A kiállítás vasárnapi látogatói között megjelent az egyiptomi főkonzul is kíséretével és tárgyalásokat folytatott előkelő kereskedő és iparoscégekkel az Egyiptom és Magyarország közt felveendő élénkebb kereskedelmi kapcsolatok ügyében. A tárgyalások eredményeként a magyar mezőgazdasági gépgyárak produktumaikból rövidesen nagyobb készletet küldenek Egyiptomba.

A Nemzetközi Árumintavásáron megfordult nagyszámú román, jugoszláv, csehszlovák, török, bolgár, német, osztrák, olasz és svájci kereskedők s a vásár kiállítói között a vasárnapi napon szépszámú üzletkötés történt.

Ha figyelembe vesszük ezt a körülményt és azt, hogy a hideg időjárás ellenére is, vasárnap mintegy hatvanezer látogató jelent meg a vásáron, megállapítható, hogy az idei Nemzetközi Árumintavásár az eddigieknél is jobban sikerült.

Ez annál inkább is örvendetes, mert a legutóbbi időben a külföldi, jelentékenyebbnek igérkező mintavásárok közül nem egy kudarccal végződött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Budapesti Nemzetközi Vásár évek óta Magyarország legjelentősebb gazdasági eseménye. A budapesti nemzetközi árumintavásárok húszéves jubileuma.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98