Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

A rendőrség nyomoz, hogy gyujtogatás történt-e a Furnérgyárban

Kihallgatták a vezérigazgatót, az üzemigazgatót és az éjszakai személyzetet.

A veszedelmes tűz, mely szombaton éjszaka pusztított a Furnérgyár és Keményfatermelő Rt. Csont uccai telepén, vasárnap a hajnali órákban ért véget. A helyszinre kiszállt rendőri bizottság azonnal megkezdte a vizsgálatot annak megállapítására, hogy mi idézte elő a szerencsétlenséget. A helyszinen kihallgatták Vágó Jenőt a gyár vezérigazgatóját, aki közölte, hogy azon a helyen, ahol a tüz kitört, harminc óra óta szünetel a munka, gépekből kipattanó szikra tehát nem okozhatta a tüzet. Igy azután még három feltevés maradt:


a fürészpor öngyulladása, eldobott cigarettavég, vagy pedig bűnös kezek munkája idézte elő a tüzet, mely esetleg órákon át lappanghatott. Az utóbbira vonatkozólag azonban eddig semmi konkrét bizonyíték nincs. Kihallgatta még a rendőrség mindazokat, akik a tüz kitörésekor a telepen tartózkodtak. Igy Éder főgépészt, a portást és az éjjeli őrt, valamint Neufeld József üzemigazgatót, akinek a tűz gócpontjához egészen közel esik a lakása és igy arra számítanak, hogy vallomása esetleg adatokat szolgáltat a nyomozás számára.


Vasárnap reggel nyolc órakor Blaschek Hugó főparancsnokhelyettes néhány tűzoltóval ismét kiszállt a gyártelepre, hogy ellenőrizze, nem kell-e tűz ujabb kitörésétől tartani, azonban megállapították, hogy a veszedelem elmult. A gyártelepet Vágó Jenő vezérigazgató intézkedésre fokozott ellenőrzés alatt tartják és a gyári tűzoltóság még permanenciában áll.


A kár összege, ideiglenes becslés szerint, kétmilliárd korona, az üzem menetében azonban nincs komoly fennakadás. A rendőrség, a tűzoltóság és a mérnöki hivatal kiküldöttjeiből álló bizottság hétfőn délelőtt tartja meg a hivatalos tüzvizsgálatot és ennek során derül ki majd, hogy mi okozta a tüzet és szükség van-e a rendőri nyomozás folytatására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98