Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

Ne halasszák tovább a 4500 fővárosi kislakás építést

Pénteken kellett volna már a főváros közgyülésének döntenie afölött, kinek ad megbizást a tervbevett fővárosi kislakások épitésre. Az illetékes bizottságok és a tanács elfogadták a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank és a Pesti Hazai Első Takarékpénztárak és Hazai Bank ajánlatát, amelyek szerint a két bank 1500-1500 egy- és kétszobás lakás épitését vállalja el, a további 1500 lakást pedig maga a főváros épitené föl, házikezelésben.

E lakásépitési akció, amely körülbelül 300-400 milliárdos munkálat, egyelőre halasztást szenvedett; az épitőiparosok kérelmére ugyanis, hogy még mások is tehessenek ajánlatot, a döntést a törvényhatósági bizottság e hó 17-ére összehivott közgyülésére halasztották el.

Nem nehéz elképzelni, hogy a főváros lakosságának már többévtizedes lakásnyomorában hányan és hányan várják reménykedve a 4500 uj lakás megszületését. Generációk nőttek föl Budapesten ideiglenes családi hajlékban, szükséglakásokban, barakbódékban, nyomortanyákon – állandósult a provizórikus családi élet; a családalapitást családi drámák váltották föl.

Ezek a megcsonkitott életü, megnyomoritott családok már igazán nem várhatnak tovább, nekik már az is a legvégső terminus, ha a jövő évi november elsejére készülnek el a lakások. Nekik mindegy, hogy ki kapja az épitkezéshez a megbizást, aminthogy ebben az ügyben most már az a legfontosabb, hogy a már megadott halasztás után a döntéssel tovább ne várjanak, mert különben eljön a november elseje és a lakásokba még mindig nem lehet majd beköltözni.

Akik figyelembe veszik azokat, mint mi is, akiknek jobb sorsa érdekében tulajdonképen készülnek ezek a lakások, azok előtt nem annak a kérdésnek kell lebegnie, hogy kik legyenek még ama vállalkozók, akik megbizást kapjanak, hanem csak az, hogy ne halasszák tovább a munkálatok megkezdését.

Ezt az ügyet 17-én most már el kell intézni, hogy munkához kezdhessenek már azok az iparosok, akiknek a tél folyamán el kell késziteniük a nagy épitkezés fölszerelési alkatrészeit. Ennek az iparosságnak is égető szüksége van már erre a munkára, ők sem várhatnak tovább.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98