Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Ausztria – Magyarország 3:0 (2:0)

A minden részében kifogástalan osztrák csapattal szemben a magyar együttesnek csak néhány játékosa felelt meg – A védelem bizonytalanul dolgozott, a halfsorban csak Rebró nyújtott elfogadhatót,a csatársorban egyedül Kohut játszotta ki a formáját – A z osztrákok góljait Eckel, Hanel és Cutti lőtték

Vereségről beszámolni mindig keserű. az utolsó esztendők sok fájdalmas eseménye eléggé megedzett ugyan, de a délibáb klasszikus hazája nem volna hű önmagához, ha ezúttal újra nem a mélységes csalódás érzései töltené el az ötvennyolcadik magyar-osztrák mérkőzésre kisereglett nézők tömegeit.

Pedig a győzelemváró nagy tömegszuggeszció hullámai elértek a legmagasabb körökbe is s a közéleti előkelőségek is ritka nagy számmal jelentek meg a mérkőzésen. A nézők között ott volt Rakovszky Iván belügyminiszter, Ripka Ferenc főpolgármester, az osztrák szövetségnek csaknem valamennyi tagja, a fiatal Bethlen grófok és még sokan mások, akik nagy csalódottan hagyták el a legfrissebb magyar vereség színterét.

A mérkőzést ünnepies aktus előzte meg. Az osztrák szövetség képviselője köszöntötte a jubiláló MLSz-t. Majd felállt a két csapat a következőképpen:

Ausztria: Aigner – Rainer, Blum – Kaller, Resch, Ludwig (Schneider) – Cutti, Hannel, Hierländer, Höss, Eckl
Magyarország: Remete – Papp, Dudás – Rebró, Búza, Nádler – Tóth, Takács, Kovácsy (Stoffián), Spitz, Kohut

A magyar csapat kezd nap ellen, de támadását Ludwig megakasztja. Tóth és Takács akciójából Takács lő, de lövése a kapu fölött süvít el. Búza faultja az osztrákokat hozza frontba, ám Hierländer lövése hajszállal elkerüli a lécet.

A 7. percben Hierländer átadásából Cutti süvítő lövést küld a magyar kapura, Remete rávetéssel kitolja a labdát, amelyet a balszélről befutó Eckl a hálóba helyez.. (1:0) A gólra Spitz felel veszélyesnek látszó kitöréssel, de Blum felszabadít.

A 32. percben az osztrákok kornert érnek el, de közben Hierländer Remetét elnyomja. A szabadrúgásból Spitz szökteti Kohutot, de Blum csodálatos önfeláldozással ment. Takács lövése Aignert foglalkoztatja.

A 43. percben Dudás könnyelműen fordul, Hanel ott terem, kitör, és Remete tehetetlenül nézi, amint Hanel a gólba helyezi a labdát. (2:0) Remete elérte a labdát, de csak még jobban a sarokba segíthette.

A második félidőben az osztrák csapat a megsérült Ludwig helyett Schneiderrel játszik. A 3. percben Eckl pompás lefutását Rebró csak korner árán tudja parírozni. A következő percben Rebró ismét kornert vét.

Egy ízben Hierländer veszélyes kitörését Dudásnak csak az utolsó pillanatban sikerül leszerelni. De már újból Kohut száguld le a szélen, akinek beadását a 10. percben Blum a félvonalon álló Hösshöz továbbítja, aki a labdát elveszti s Papp addig forgolódik, míg Höss elveszi tőle a labdát s egyedül rohan a kapu felé. Dudás kétségbeesetten keresztezni akar, de mielőtt odaérne, Höss az ellenkező oldalra passzol és a szabadon álló Cutti lövése Remete kezét súrolva a felső balsarokba akad meg. (3:0)

A 27. percben ismét átjátsszák Papp-ot. Eckl az átfutó Dudás előtt centerez, Hierländer kapja a labdát. Tiszta gólhelyzet, de Remete szerencsésen lábbal ment. Az osztrák csapat enged a tempóból. A Rebró-Takács-Stoffián akcióból utóbbi erős lövése a háló fölé jut.

Majd a balszárny vezet támadást, amelyből Stoffián kapásból lőtt éles labdája a kapu mellett süvít el. A magyar csapata nem enged. Nádler összecsap Hanellel, aki megsérül és két percre kiáll.

A 38. percben Tóth kornert ér el, amiből Schneider hendszet vét. Tizenegyest reklamálnak, de a bíró tovább inti a játékot. A hátralevő percekben hiába támadnak a magyar csatárok, a pompás osztrák védelem résen áll. Eckl összecsap Papp-pal és kiviszik a pályáról.

Kohut egyik kornerét Aigner nagy szerencsével kaparja ki a felső sarokból. Az utolsó percben is a magyar csapat támad, amikor Stoffián lesállása után a bíró lefújja a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98