Dtum
Login with Facebookk
1926 | Október

Ötszáz milliót követel a meggyilkolt Csobaji József örökségéből menyasszonya

Ötszáz milliót követel a meggyilkolt Csobaji József örökségéből menyasszonya, aki azért vált el Pétery bankigazgatótól, hogy férjhez menjen a tragikus sorsu fiatal földbirtokoshoz

Az a titokzatos gyilkos merénylet, amely néhány hét előtt történt Csobajon, még mindig kideritetlen és ugy látszik, hogy a bünügyi nyomozás véglegesen holtpontra jutott. Közölték a lapok, hogy a gyilkosság szerencsétlen áldozata, Csobaji József nősülés előtt állott, egy ragyogó szépségü, fiatal, fővárosi elvált asszony volt a jegyese, amikor a gyilkos golyó a vőlegényt leteritette. Csobaji József, amidőn a halállal vivódott, a menyasszony állitása szerint arra kérte testvéreit, akik örökösei lettek, hogy halála esetén ötszázmilló koronát adjanak hagyatékából a menyasszonyának.


Az örökösök ennek az összegnek kifizetését megtagadták és ezért indult meg most a polgári pör. Dr. Kalledey Jenő ügyvéd terjedelmes keresetet adott be a budapesti törvényszékhez, amelyben Kállay Angéla, Csobaji József menyasszonya a következőképen mondja el szomoru végü menyasszonyságának történetét:


-Még dr. Pétery Jenő bankigazgatónak voltam a felesége, amikor egy barátnőm révén megismerkedtem Csobaji József földbirtokossal. Sokszor találkoztunk és bemutattam a férjemnek is. Mindennapos vendég volt házunknál és észrevettem, hogy a férjem féltékenykedik rá. Csobaji megvallotta, hogy halálosan szeret, nem tud nélkülem élni és rimánkodva könyörgött, váljak el az uramtól és legyek a felesége.


Az idők folyamán én is megszerettem őt és becsületesen tudtára adtam ezt a férjemnek. Arra kértem az uramat, egyezzék bele elválásunkba, én lemondok minden anyagi igényemről, mert Csobaji József felesége akarok lenni. Férjem meginditotta a válópört és a törvényszék jogerősen fölbontotta a házasságunkat – az én hibámból. Ez év tavaszán nyilvánosan is eljegyeztük egymást Csobaji Józseffel, mint jegyesek látogatásokat tettünk és fogadtuk ismerőseink gratulációit.

 

Ugy terveztük, hogy most szeptember végén, vagy legkésőbb október első napjaiban tartjuk meg esküvőnket. A nyáron, junius vége felé a vőlegényem azt mondta, hogy ő most a gazdaságban lesz elfoglalva, kénytelen elhagyni a fővárost, Csobaji birtokára utazik, de mert nem tud hosszabb időn át távol lenni tőlem, arra kért, menjek vendégségbe az ő birtokára. Az édesanyám kiséretében le is utaztam hozzá. Egy este a zongoránál ültem a vőlegényem gyönyörködve hallgatta a játékomat, amikor irtózatos puskadörrenés hallatszott és Csobaji József vértől boritva a lábaim elé esett.


Az orgyilkos golyója nem ölte meg mindjárt, csak egy heti kinlódás után halt meg. Ezalatt az egy hét alatt történt, nem is egyszer, de több alkalommal, hogy a vőlegényem arra kérte különösen testvérét, dr. Csobaji Gyulát, hogy halála esetén a hagyatékából nekem 500.000.000 koronát fizessenek.


Kállay Angéla keresete folytán a biróság kitüzte a tárgyalást, amely a budapesti törvényszéken dr. Fődy Emil tanácselnök előtt lesz október 11-én. Az alperesként pörbevont örökösök képviseletében dr. Hellenbart Árpád ügyvéd a kereset elutasitását kéri, de mielőtt a biróság ebben a pörben ítéletet hozna, széleskörü bizonyitási eljárást folytatnak még le, mert a felek által hivatkozott tanuk vallomásával kell tisztázni, hogy csakugyan jegyesek voltak-e Csobaji József és Kállay Angéla és valóban hagyott-e 500 milliót Csobaji halálos ágyán a menyasszonyának?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Uzsora öröklakásokkal a fővárosban Uzsora öröklakásokkal a fővárosban
Éliássy Sándor rendőrkapitány havi jelentésében, amely a rendőrség...
Ludendorff stratégiai tévedése Ludendorff stratégiai tévedése
A németek tavaszi, nyár eleji offenzívái során elveszett az a katonai...
A Francia kommün magyar minisztere A Francia kommün magyar minisztere
Az 1871-es párizsi kommün-lázadásban két magyar is előkelő szerepet...
Európa ökölvívó bajnokságai Európa ökölvívó bajnokságai
Váratlan, de annál örvendetesebb szenzációval: nagy magyar...
Lauber Dezső nyerte Brioniban a húsvéti golfhét főszámát Lauber Dezső nyerte Brioniban a húsvéti golfhét főszámát
A Brioni Guid Cup-ot, az ottani Húsvéti Nemzetközi Golfhét főszámát...
Egy politikai röpirat botrányai és bonyodalmai Egy politikai röpirat botrányai és bonyodalmai
Hetek előtt Berlinben egy németnyelvű röpirat jelent meg. Egy kis...
A nyári gyümölcs A nyári gyümölcs
A „Kert” czimű kertészeti lapban olvassuk az alábbi...
Az óriáshajók gyártása Az óriáshajók gyártása
Mi, a mi kis dunai hajóinkon csónakázva akármilyen nagy dunai utat is...
A román stabilizációs kölcsönt másfél évi tárgyalás után aláirták Párisban A román stabilizációs kölcsönt másfél évi tárgyalás után aláirták...
A román stabilizációs kölcsönszerződést szombaton este irták alá...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98