Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

A villamos ősállatok

Egy nagy newyorki mogóképszínház nemrégiben különös meglepetéssel szolgált látogatóinak. A sokezerre menő mozilátogató az óriási előcsarnokban egyszerre egy óriási állatot látott maga előtt.


Egy hatalmas kalitkában, melynek nagysága egy kétemeletes ház magasságával volt egyenlő, egy fantasztikus szörnyeteg morgott. Egy dynozaurusz volt, egy óriás az állatvilág őstörténetéből, egy példánya azoknak a gigantikus őslényeknek, melyek sokmillió év előtt népesítették be a földet.


A mozilátogatók csodálkozva nézték a szörnyeteget, de csodálkozásuk csakhamar ijedséggé változott, midőn a szörnyű állat egyszerre megmozdult. A formátlan, majd 15 méter hosszú test nehézkés mozdulatokkal közeledett a kalitka rácsához, majd fölemelkedett és hatalmas farkával csapkodni kezdett maga körül. Egy ilyen csapás egy elefántot is megölhetett volna. Tányérnagyságú szemei vészjóslón ragyogtak. Lélekzetvétele olyan volt, mint egy erős kalapácsütés. Azután fáradtan feküdt, mintha pihenni akarna és pár perc mulva újból kezdődött a játék előlről.


A mozi látogatóinak ijedsége csodálkozássá változott. Észrevették, hogy ez az özönvízelőtti szörnyeteg az amerikai technika egy mesterműve és mesterséges életét egy villamos áramnak köszönheti, mely szabályos időközökben mozgásba hozza acéltestét.


Ez a villamos dynozaurusz igen hatásos reklámtrükknek bizonyult. Vonzóereje oly nagy volt, hogy ezalatt a két hét alatt, míg a mozi előcsarnokában állott, nem kevesebb, mint kétszázezer ember tekintette meg az igazán impozáns gépcsodát.


E nagy siker folytán a gyár, melyben a villamos ősállat megszületett, nagyon sok rendelést kapott ilyen özönvízelőtti szörnyetegekre és most lázasan készülnek az ichtiozauruszok, mammutok és más óriási szörnyetegek.


Érdekes megnézni a műtermet a kilencedik avenue egy felhőkarcolójában olyankor, midőn a villamos gépek mozgásban tartják az óriási állatokat. Jó erős idegrendszer kell hozzá, hogy az ember, ki először lép be a műterembe, megőrizze hidegvérét e szörnyetegek láttára, még ha tudja is, hogy villamos áram és acélkerekek varázsolják elő a rég eltűnt világ csodáit.


10 motor dolgozik a dynozaurusz mozgásbahozatalánál, két mechanikus kapcsolja ki és be a nagyfeszültségű villamos áramot. Ezt a luxust csak igen nagy cégek engedhetik meg maguknak, egy ilyen villamos dynozaurusz 33.000 dollárba kerül.


A gyár, fölbuzdulva az őslények sikerén, most újabbkori állatok gyártására is berendezkedik és nemsokára villamos elefántokat, krokodilokat és rinoceruszokat hoz forgalomba.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az őskori állat csontváza Őskori állat(Balucitherium) Őskori állatóriás Őskori állat koponyája (Balucitherium)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98