Dtum
Login with Facebookk
1927 | December

A zalamegyei vicinálisok elsőrangusítását kérik

Zala, Vas és Sopron megyék főispánjai küldöttség kiséretében felkeresték a kereskedelemügyi minisztert és a zalai vicinális vasutak elsőrangusitását kérték.

A küldöttség szónoka Gyömörey György zalai főispán volt, aki rámutatott, hogy az ország, sőt Európa egyik legszebb tavát, a Balatont, kizárólag Budapestről lehet megközeliteni közvetlen. Zala vármegye lakosságának a legnagyobb része és Vas, Sopron stb. nyugati megyék, valamint Ausztriának e megyékkel határos részei félnapig döcögő vicinális vonatokon juthatnak a Balatonhoz. 

Herman Miksa kereskedelemügyi miniszter válaszában nyomban rátért arra, hogy fontos ügynek kell lennie a kérelemnek, amely képes volt a 3 vármegye vezetőit és képviselőit idehozni.

Nem akarja – ugymond – a küldöttséget holmi üres miniszteri igérettel megnyugtatni; éppen ezért kéri a küldöttségnek főispán és képviselő tagjait, hogy a hét végén előre kitüzendő napon és órában nála, a kereskedelemügyi minisztériumban jelenjenek meg, hogy a küldöttség által emlitett 3 vasut közül – Boba-Tapolca-Keszthely, Boba-Zalaegerszeg-Rédics és Letenye-Nagykanizsa – melyik készüljön el legelsősorban.

Ez a meghivás nem azt célozza, hogy bizottságot alakitson és a bizottsági ülésekben posványosodjék el az egész kérdés, hanem, hogy a tanácskozás végleges határozattal végződjék. 

A küldöttség tagjai a miniszter kijelentését örömmel vették tudomásul.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98