Dtum
Login with Facebookk
1927 | Január

A boxcsapatbajnokság második fordulója

A ferencvárosi boxolókat már nem lehet elütni a csapatbajnokságtól

Szombaton este kemény viaskodások színhelye volt a régi képviselőház. A boxcsapatbajnokság második fordulójában a küzdő felek még jobban ambicionálták a győzelmet, mint eddig és ezért az egész vonalon pompás harc folyt. Először a ferencvárosi gárda ütközött meg a nemzetiekkel s azok fölött megérdemelt győzelmet aratott.

Különösen Kocsis és Széles volt elsőrangú, akik már az első menetben megadásra kényszerítették ellenfeleiket. Demetert érdemtelenül pontozták le. A siket, de rendkívül szimpatikus Csenkey leütötte a bámulatosan szívós Mayert.

Végeredményben a zöld-fehérek fölényesen verték az NSC képviselőit.
Rendkívül izgalmas lefolyású volt a Sparring-Ser mérkőzés. A kvalitásos Sparring ez alkalommal kevesebbet pózolt, mint szokott.

Ehelyett a szabálytalan ütések légióit zúdította vitézül verekedő ellenfelére, akit három ízben „szabályszerűen” el is faultolt. S amikor a bíró ezért s egyéb tiltott akcióért figyelmeztette, sértő módon lemosolyogta a kötelességét teljesítő funkcionáriust.

A terézvárosi-angyalföldi párharcok a szép jövőre hivatott Szabó BTK győzelmével kezdődtek. Utána Beregit TTC hibás bírói ítélkezéssel elütötték a győzelemtől.

Nagy ütközet folyt Szobolevszky TTC és a fiatal Simon BTK között és bár az utóbbi ki is kapott, ez cseppet sem von le az érdemeiből: derekasan verekedett.

Balázs és Csiszár életük legszebb mérkőzésében győztek Weiner II. BTK, illetően Zsemba TTC ellen. Weiner III. azután a „család” becsületét megmentette Biritzcel szemben, míg végül Frank TTC alaposan elverte Örményit BTK, de már ezzel nem tudta megakadályozni az angyalföldiek diadalát.

Befejezésül legyen szó egyszer a bíráskodásról: Schwarz rossz bíró volt. Ez volt a közönség egyhangú véleménye is. Ezzel szemben Faragó Tibornak feltűnően jó napja volt.

Részletes eredmény:
I. FTC-NSC 14:6
II. Kocsis FTC győz Kubinyi NSC ellen az első menetben. Széles FTC gy. Weisz NSC e. 1. menetben. Andorfer NSC gy. Demeter FTC e. Friedman NSC gy. Vizy FTC e. Endre FTC gy. Mihalik NSC e. Sparring FTC gy. Ser NSC e. Csenkey FTC gy. leütéssel Mayer NSC e. Rusovszky FTC gy. Littmann NSC e.
III. II. BTK-TTC 12:8
IV. Szabó BTK gy. Krausz TTC e. Szajkó BTK gy. Beregi TTC e. Schmidt BTK gy. Hochmann TTC e. Szobolevszky TTC gy. Simon BTK e. Balázs TTC gy. Weiner II. e. Weiner III. BTK gy. Biritz TTC e. Csiszár BK gy. Zsemba FTC e. Frank TTC gy. Örményi BTK e. az első menetben.

Kapósak a boxolóink. A koppenhágai „Spárta” február 18-iki nemzetközi viadalára négy bajnokot kért a MOSz-tól. Miután éppen megelőző napon van a csapatbajnokság döntője, a szövetség táviratilag mondja le a szíves meghívást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Weiner II. (BTK) - Endre (FTC) mérkőzés a ferencvárosi győzelmével végződött Hochmann (TTC) - Fischmann (Spárta). A mérkőzést Hochmann nyerte, mert ellenfele átesett a súlyhatáron Az FTC népes boxológárdája
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98