Dtum
Login with Facebookk
1927 | Január

Jóslás a tenyérből, tenyérvonalak

Tenyerünk titokzatos vonalaiba bele van írva a jellemünk, a multunk, a jelenünk és jövőnk. A kézből való jövendőmondásnak sokezer éves multja van. A világ minden népénél, a babilóniaknál, kínaiaknál, régi görögöknél, rómaiaknál voltak, akik értettek a tenyérből való jósláshoz.

A hosszú idők, a tudományok fejlődése, a művelődés terjedése, amelyek minden áron babonának akarták minősíteni a kézjóslást, sokat ártottak neki, de megsemmisíteni nem tudták. Sőt a kézjóslásban hívők egyre tudományosabb színezetet kezdtek adni művészetüknek. Lassankint valóságos tudománnyá fejlődött a tenyérből való jövendőmondás.

Amerikában, Angliában, Franciaországban, Németországban, tehát a világ legműveltebb államaiban egyre növekedik azok száma, akik rendíthetetlenül meg vannak győződve s kézjóslás komolyságáról.
A buddhisták azt tanítják, hogy az ember földi életének a menete a cikk-cakkos koponya-varratokban van megírva.

Nincs eltévesztett élet, meg nem érdemelt életsors, mert mindnyájan azt az életet éljük le, amelyet a Teremtő ráírt a koponyánkra. A kézjóslás hívei pedig azt állítják, hogy a tenyerünk titokzatos vonalaiban van megírva minden: a jellemünk, a tehetségünk, a hajlamaink, az egész jövőnk. Hivatkoztak arra, hogy a tenyerünkön látható vonalakkal jövünk a világra s ezek a vonalak megmaradnak az élet végéig. A halál beálltával pedig eltűnnek a tenyér rejtélyes vonalai.

A tenyérjósok rendesen a balkézből jósolnak, mert ez tünteti fel tisztábban az eredeti, az öröklött jellemvonásokat. A jobbtenyeret csak kisegítőnek veszik, mert itt már az egyén szerzett tulajdonságai módosítják az eredeti tulajdonságokat.

A tenyerén három fővonalat különböztetnek meg. Ezek: az élet vonala, a fej vonala és a szív vonala.
Az élet vonala a legélesebb vonala a tenyérnek. Minden ember tenyerén megtalálható. Félkörben húzódik a hüvelykujj törzse körül.

A tökéletes, félkörré kifejlődött élet-vonalat a tenyérjósok 90 részre osztják. Amelyik számnál véget ér valakinek az élet-vonala - a jósok szerint – abban az évben fog meghalni. Ha ebben a vonalban szakadás van, és nincs összefüggés, akkor halált vagy halálos szerencsétlenséget jelent. Az élet-vonalban látható összefüggő szakadékok, kicsiny, hegyes szigetecskék betegségeket, baleseteket jelentenek, de ha derékszögűek, akkor csak könnyebb természetű bajok jelei.

Rendesen az élet-vonal felső végéből ágazik ki, aztán a tenyér széle felé halad a második éles fővonal: a fej vonala. Akinél ez a vonal végigszalad az egész tenyéren, egészen a tenyér széléig, az értelmes, okos ember. Minél rövidebb a fej vonala, a szellemi képességek annál kisebbek.

Ha a fej vonata hosszan együtt fut a közös eredetnél az élet-vonallal, az ilyen ember gyöngekezű, szentimentális természetű. Ha ez a két vonal hamar elválik egymástól és nagy távolságban szaladnak egymástól, akkor önálló, független gondolkodásra mutat. Ha nagyon nagy a távolság közöttük, akkor ez dölyfösségnek, pökhendi, arrogáns természetnek a kifejezője.

A tenyér harmadik fővonala, a szívvonala, két ággal indul ki rendesen a mutatóujj tövéből és végigszalad a tenyéren. Ha a két ág egyenlő hosszú, ez megbízhatóságot jelent. Hacsak a nagy ujj alól indul ki, akkor ez búskomorságra, gyakran pedig önzésre is enged következtetni.

Ha a szív vonala nagyon hosszú, akkor könnyen lelkesedő, de aggodalmaskodó, gyanakvó, féltékenykedő természetet mutat. Ha nagyon széles és mély vonalakból áll, akkor ez szenvedélyességét árul el.

S ha a fej vonala a szív-vonala felé hajlik, akkor ez arra mutat, hogy a szív parancsol a fejnek, az érzések maradnak győztesek az okoskodás fölött. Néha a szív vonala összeolvad a fej vonalával, ez az érzelmi élet tompaságát, a lélek nagy hidegségét árulja el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Fokozni kell a vidéki cementgyárak termelését Fokozni kell a vidéki cementgyárak termelését
A cementáru-termelés szorosan összefügg a szállítás problémájával....
Nívós küzdelmek, vidéki sikerek a birkózóbajnokságokban Nívós küzdelmek, vidéki sikerek a birkózóbajnokságokban
Hajrá Miskolc! Hajrá Miskolc! – zúg a Sportcsarnok mikor...
Dróttalan távírókészülék felvevő-apparátusa Dróttalan távírókészülék felvevő-apparátusa
Mennyivel egyszerűbben lehet megoldani, ha az előadó asztalán a...
A jelmezes jégünnep. A jelmezes jégünnep.
A jégünnep tárgya az 1458. január 23-án történt „Mátyás...
Hideltolás Hideltolás
Ma már nem csak házakat tudnak eltolni egyik helyről a másikra, hanem...
Visszapillantás Visszapillantás
Nevezetes uj évet ünnepel jelenleg a világ, mert az 1901-ik év...
Dobos Károly: Tavaszutó. Budapest 1903.
A lírai költészet hagyományos tárgyai: szerelem, a szülők iránti...
A válság elnapolása A válság elnapolása
A politikában beállott végre – ugyan csak azt lehet mondani...
Sigmund Freud Sigmund Freud
A lapzárás utolsó pillanatában érkezett a hír, hogy Freud meghalt....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98