Dtum
Login with Facebookk
1927 | Június

Revízió alá veszik Abdul Kadir és felesége tartózkodási engedélyét

Revizió alá veszik a török hercegi pár tartózkodási engedélyét, ha tovább folytatódnak a botrányok
Adbul Kadir herceg az utolsó kalifa fia és felesége Medjidje hercegnő neve Budapesten való tartózkodásuk óta sorozatosan botrányokban szerepel. A lapok botránykrónikájában nemcsak minden héten feltűnik a nevük, rendszerint azzal kapcsolatban, hogy különféle ügyekből kifolyólag bűnvádi feljelentést tesz egyik a másik ellen. A botrányok érthetetlen módon tulzásig kiszínezve kerültek a nyilvánosság elé és ha hitelt lehetne adni a híreknek, akkor a török hercegi pár ügyei a rendőrségnek egy egész osztályát foglalkoztatnák.


Most aztán megállapíthatjuk, hogy a tulzott hírek nagyrésze a herceg párnak nem legszűkebb környezetéből, hanem a velük érintkező társaság néhány tagjától kerülnek a nyilvánosságra, akik nem látják be, hogy ilyen módon való gyakori szereplés alacson hasznára sem Abdul Kadirnak, sem Medjidjenek.


A Hétfői Napló munkatársa legpontosabb adatai alapján megállapítottuk, hogy a rengeteg feljelentésről szóló hírek egyáltalában nem felelnek meg a valóságnak. A budapesti főkapitányságon összesen egy följelentést tett Abdul Kadir gyermekrablás miatt a felesége ellen.


Ez az ügy azonban már nincs is a rendőrségen, hanem az árvaszéken foglalkozik vele Novák árvaszéki ülnök. A „tömeges” feljelentések közül a másodikat szintén Abdul Kadir tette zsarolás miatt fia, a tizenkilencéves Orhan herceg ellen, ebben az ügyben azonban a vizsgáló bíró megszüntette az eljárást. Más bűnügy nincsen sem a rendőrségen, sem az ügyészségen.


Ebből világosan kitűnik, hogy érthetetlen tendencia folytán kerülnek a nyilvánosságra a különféle bűnvádi feljelentésekről szóló hírek, melyek természetesen nem a legelőnyösebb színben tüntették fel a hercegi pár Magyarországon való tartózkodását.


A Hétfői Napló a legmegbízhatóbb forrásból értesül arról, hogy a hatóságokat máris foglalkoztatja ezek a hírek és illetékes helyen elhatározták, hogy amennyiben ezek a sorozatos botrányok folytatódnak, kénytelenek lesznek revízió alá venni ugy Adbul Kadir, mint Medjide tartózkodási engedélyét.


A hercegi pár környezetéhez tartózóknak pedig nem áll érdekében, hogy esetleg kellemetlen processzusnak tegyék ki őket. Sem a gyermekeiért kűzdő Madjidjet, sem Abdul Kadirt, aki, mint a szultáni hadsereg ezredese, a Kárpátokat védő galíciai csapatok sorában harcolt a világháboru alatt és a magyarsággal szimpatizáló török nemzethez tartozik.


Megkérdeztük az ügyben Persián Ádámot, akinek a neve a legutóbb szerepelt a hercegi pár ügyével kapcsolatban. Persián a következőket mondotta:
- Ne követtem el öngyilkosságot, véletlen baleset folytán történt a mérgezés.


Ma délelőtt különben a Madjidje hercegnő ügyvédje rágalmazásért és hitelrontásért feljelentést tett Abdul Kadir herceg ellen. A hercegnő ügyvédje utánanézett a herceg állítólagos kérelmének, amelyben Madjidje hercegnő könyvének betiltását kérte és megállapított, hogy sem a főkapitányságra, sem az ügyészséghez ilyen kérelem nem érkezett.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Öngyilkosság a pálinkás kádban Öngyilkosság a pálinkás kádban
Borzalmas história egy szerencsétlen emberről, ki nem bírta már az...
A német birodalmi kanczellár az orosz forradalomról A német birodalmi kanczellár az orosz forradalomról
Bethmann-Hollweg birodalmi kanczellár a birodalmi gyülés legutóbbi...
Alagút a Calaisi-tengerszoroson át  1. Alagút a Calaisi-tengerszoroson át 1.
Franczia- és Angolországot a La Manche-csatornán át összekötő alagút...
Fernando, a Gerard-imitátor küzdelmei a kis kávéméréstöl a cirkusz porondjáig Fernando, a Gerard-imitátor küzdelmei a kis kávéméréstöl a cirkusz...
Az idei cirkusz-szezon egyik legérdekesebb alakja –...
Tanulmányok Poe Edgarról Tanulmányok Poe Edgarról
Az irodalmi izlés hullámzása vetette fel napjainkban Poe Edgart a...
Ujabb népfölkelő bemutató szemlék Ujabb népfölkelő bemutató szemlék
Az 1914. év október 1-től deczember 31-ig végrehajtott...
Alacsony árak a cukoriparban világszerte Alacsony árak a cukoriparban világszerte
A cukoripar mindenütt a világon nehézségekkel küzd és a kubai...
Papíriparunk fogyasztási korlátozásokat kiván Papíriparunk fogyasztási korlátozásokat kiván
Papírgyáraink átverekedték magukat a háborús nehézségeken és most is...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98