Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1926 | Július

Abd el Kadir, akinek minden héten van valami baja...

Vasárnap este földúlt arccal, izgatottan jelent meg a főkapitányságon Abd el Kadir herceg, aki az utóbbi időben mind gyakoribb vendég a rendőrségen. Homlokán meg most is látszik az a súlyos sérülés, amelyet a napokban szenvedett, amikor feleségéért vívott küzdelmében leguritották villája lépcsőjéről. Az utolsó török szultán emigrált fia ezúttal azzal a különös panasszal fordult a rendőrséghez, hogy szépséges feleségét, Musztafa Aledzsidje hercegnőt zuglói villájából megszöktette - egy budapesti uriasszony.


A szokatlan nőszöktetés uj fejezet a herceg mozgalmas életében. Medzsidje hercegnőt, aki most 24 éves, elegáns, divatos szépség. évekkel ezelőtt már megszöktette egyszer egy volt magyar főhadnagy, az öreg herceg azonban akkor megbocsátott neki. A herceg azt hitte, most már boldogan élhet ifjú feleségével a Zuglóban, az Uzsoki-utca 2. szám alatti villájukban.


A hercegnő a főhadnagy után egy elvált pesti uriasszonnyal, Meleghy Józsefnével kötött ismeretséget, amit a féltékeny férj nagy nyugalommal fogadott; örült, hogy felesége egyáltalán nem is keresi a férfiak társaságát. A naiv herceg azonban vasárnap már kétségbeesetten tett panaszt a rendőrség központi ügyeletén e szolid barátság miatt. Elmondotta, hogy a hercegnő rabja az alkoholnak és barátnője, akivel gyakran pezsgőzött, igy mindenre rávehette. Meleghyné rávette arra is a hercegnőt, hogy ketten Princessin cég alatt manikürszalont nyitottak a Petőfi Sándor-utcában, a főpostával szemben és persze, Meleghyné és a hercegnő manikürszalonjának főattrakciója a hercegnő volt.


Abd el Kadir azonban ezt a szórakozást nem engedte meg feleségének ét, ebből nagy baj lett. Egy szép napon Meleghyné egyszerüen beköltözött a herceg villájába, mert - amint utólag kiderült - a hercegnő bérbe adta neki a villa első emeletét.


Meleghynével forró háborúság költözött a villába.


A két hölgy vidáman élt, a herceg pedig kétségbeesetten harcolt, hogy feleségét visszahódítsa barátnője társaságából. Ebben a harcban sebesült meg a napokban Abd el Kadir, akit, följelentése szerint, Meleghyné egy színházi látcsővel ugy fejbevágott, hogy a vér elborította. De mindez csak előzmény volt. Mert most aztán már azt jelentette Abd el Kadir a rendőrségen, hogy a hercegnő négy nappal ezelőtt Meleghyné és Meleghy Gyula társaságában autón eltávozott és azóta nem tért vissza, életjelt sem adott magáról. Vasárnapig várt reá, azonban hiába, mert vasárnap Meleghyné megjelent a villában és a hercegnő minden holmiját elvitte magával, csak a gyerekeket hagyta ott a hercegnek.

 

Abd el Kadir a rendőrségen jegyzőkönyvbe mondotta, hogy gyanúja szerint pezsgőt itattak feleségével és Meleghyné, akarata ellenére, szöktette meg a hercegnőt, akit vagy szüleinél rejthetett el, az Orom-utca 16. szám alatt, vagy álnéven valamelyik hotelban. E följelentés alapján vasárnap késő este detektívek mentek ki az Orom-utca 16. számú házba, a hercegnőt azonban nem találták ott, sem a hotelekben nem akadtak nyomára.

 

A ráncosarcu, szomorú, koravén török herceg még éjfélkor is ott ül a rendőrségen, kampós botjára hajtja kopasz homlokát, amelyen, mint egy kis szarv, kidudorodik a daganat, amelyet a temperamentumos pesti hölgy ütött rá látcsövével - és várja, hogy a detektívek talán visszahozzák feleségét, akit a barátnője szöktetett meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Zichy János gróf a szekularizáczióról Zichy János gróf a szekularizáczióról
Egy új folyóiratban, az „Új Szemle” első számában Zichy...
A titokzatos kakas
Párisban egy 1880-ban hozott törvény értelmében a gazdasszonyoknak...
A moratórium megszünése A moratórium megszünése
Az ez irányban napvilágot látott egyes tévesen informáló közlésekkel...
Rodostó pusztulása Rodostó pusztulása
Rodostó, ez a magyar vonatkozások szempontjából annyira nevezetes...
Győzelemről-győzelemre Győzelemről-győzelemre
Diadal jár az osztrák-magyar és a német seregek nyomában....
Zsidóellenes zavargások Dél-Oroszországban Zsidóellenes zavargások Dél-Oroszországban
Oroszországban, Dubossari városban egy Ribalenko nevü keresztény fiut...
Amit a vérerek betegségeiről tudni kell, a pulzus Amit a vérerek betegségeiről tudni kell, a pulzus
Ha orvost hivnak valakihez, akkor annak az az első dolga, hogy...
Csodaváró Franciaország Csodaváró Franciaország
A francia nagytömegek szrájkcsatája vasárnapra lezajlott. Ma már,...
A priusz A priusz
A priusz, amelyről ezuttal szó van, az az elsőbbség, amelyet Chorin...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98