Dtum
Login with Facebookk
1927 | Május

Abdul Kadir herceg kibékült a feleségével, és végül elutaznak Budapestről

Abdul Kadir budapesti lakos most már rövidesen a vége felé közeledik és a török herceg családjával együtt a két folyamán elhagyja a magyar fővárost. A legutolsó török szultán fia a botrányok egész sorozatával ette ismertté a nevét én nem mult el hét, hogy valamelyik ujabb afférja nem foglalkoztatta volna a hatóságokat. Medjidje hercegnővel folytatott családi harca szerepelt állandóan a nyilvánosság előtt.


Miután Medjidje hercegnő megirta memoirjait és lekötötte magát egy filmszkecsre, végül meggondolta a dolgot és most mindent „visszacsinált”. Történeti pontossággal közöljük, hogy szombaton délelőtt Abdul Kadir kibékült feleségével és a nagy kibékülést három napi tárgyalás előzte meg, amelyet Aladdin herceg vezetett.


A béke megköztésére a legjobb alkalom Abdul Kadir legutóbbi botránya szolgáltatta. A herceg ugyanis visszalopta gyermekét Medjidje hercegnőtől, immár harmadizben s a hercegnő a rendőrséghez fordult segítségért. A főkapitányságon már megelégelték Abdul Kadirék állandó botrányát és a rendőrségen barátságosan figyelmeztették Abdul Kadirt, hogy lehetőleg kerülje az ujabb bonyodalmakat, vagy pedig a saját érdekében utazzon el Magyarországról.


Abdul Kadir ugylátszik az utóbbit választotta. Semleges helyen tárgyalásokba bocsátkozott a feleségével, mindketten rájöttek arra, hogy ennek az életnek nincsen semmi célja, legjobb ha kibékülnek és nyugodtan élnek egymás mellett. A herceg egyébként nagyobb összegű pénzt kapott és így semmi akadály sincs annak, hogy a jövőben gondtalanul élhessenek. A béke létrejött és ezután elhatározták, hogy elutaznak Budapestről véglegesen.


Szombaton délelőtt Abdul Kadir herceg és Medjidje hercegnő karonfogva jelentek meg a VI. kerületi előjáróságon.


Egyenesen Gyöngyi László anyakönyvvezető-helyetteshez mentek, aki annakidején a Budapesten született kis Safet hercegnő születését anyakönyvezte. Gyöngyi érthető meglepetéssel fogadta az érdekes párt, mert hiszen tudomása szerint a házastársak a legnagyobb harcban álltak egymással. Meglepetésének szavakkal is kifejezést adott, mire Medjidje hercegnő mosolyogva mondotta:
- Alles in Ordnung!


Szóval minden rendbe jött. Kiváltották a kis Safet hercegnő születési bizonyítványát, amely egyuttal a legszebb budapesti emlékük is, amelyet magukkal visznek. Abdul Kadir közölte, hogy a hét folyamán elutaznak Budapestről és valószinűleg Párisba utaznak.


Ezt megerősítette a társaságukban levő Abaddin herceg, aki tudvalevően a családi harc szanálására jött Budapestre Törökországból, bizonyos csoportok megbizatásából.


A herceg és felesége karonfogva távoztak az előjáróságról és karonfogva sétáltak végig a napsütéses Andrássy-uton. Az utleveleket kiváltották, csomagolnak és Budapest egy-két napon belül két érdekes emberrel lesz szegényebb, akik már szinte beletartoznak Pest fotografiájába.


De, mi lesz Medjidje hercegnő lovagjaival? Ők itt maradnak a poros aszfalton, mint a török világ szomoru álmodói…

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Milliós tételekben fogynak az Erdélyi Nyereménykölcsön kötvényei Milliós tételekben fogynak az Erdélyi Nyereménykölcsön...
Kirobbanó sikerről számolhatunk be az Erdélyi Nyereménykölcsön...
Egy elképzelt pamphletből.
Őszinte részvéttel olvastuk, hogy Afrikában egy német tisztet és négy...
Radioaktív sugarak megfigyelése hang útján Radioaktív sugarak megfigyelése hang útján
Greinacher az elektroncsöves rezgéserősítőt arra használta fel, hogy...
Hány állami alkalmazottról és nyugdijasról kell az államnak gondoskodnia Hány állami alkalmazottról és nyugdijasról kell az államnak...
A pénzügyminisztérium most tette közzé a költségvetéshez...
Változás a kereskedelmi kormány élén Változás a kereskedelmi kormány élén
Már régebben, legutóbb pedig gróf Tisza István miniszterelnökké...
A pozsonyi tűzkatasztrófa A pozsonyi tűzkatasztrófa
E hónap 17-ikén, szombaton délután két órakor tűzvész támadt a...
A liszaboni gyász A liszaboni gyász
Dom Carlos portugál királynak és Luiz Filippe trónörökösnek...
A virágok alvása A virágok alvása
Otthon is könnyen meggyőződhetünk róla, hogy a virágok mennyire...
Petróleum-kartel megalakítása Petróleum-kartel megalakítása
A petróleum-kartel megalakítását célzó tárgyalásokat julius 15-én...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98