Dtum
Login with Facebookk
1927 | Május

Abdul Kadir herceg kibékült a feleségével, és végül elutaznak Budapestről

Abdul Kadir budapesti lakos most már rövidesen a vége felé közeledik és a török herceg családjával együtt a két folyamán elhagyja a magyar fővárost. A legutolsó török szultán fia a botrányok egész sorozatával ette ismertté a nevét én nem mult el hét, hogy valamelyik ujabb afférja nem foglalkoztatta volna a hatóságokat. Medjidje hercegnővel folytatott családi harca szerepelt állandóan a nyilvánosság előtt.


Miután Medjidje hercegnő megirta memoirjait és lekötötte magát egy filmszkecsre, végül meggondolta a dolgot és most mindent „visszacsinált”. Történeti pontossággal közöljük, hogy szombaton délelőtt Abdul Kadir kibékült feleségével és a nagy kibékülést három napi tárgyalás előzte meg, amelyet Aladdin herceg vezetett.


A béke megköztésére a legjobb alkalom Abdul Kadir legutóbbi botránya szolgáltatta. A herceg ugyanis visszalopta gyermekét Medjidje hercegnőtől, immár harmadizben s a hercegnő a rendőrséghez fordult segítségért. A főkapitányságon már megelégelték Abdul Kadirék állandó botrányát és a rendőrségen barátságosan figyelmeztették Abdul Kadirt, hogy lehetőleg kerülje az ujabb bonyodalmakat, vagy pedig a saját érdekében utazzon el Magyarországról.


Abdul Kadir ugylátszik az utóbbit választotta. Semleges helyen tárgyalásokba bocsátkozott a feleségével, mindketten rájöttek arra, hogy ennek az életnek nincsen semmi célja, legjobb ha kibékülnek és nyugodtan élnek egymás mellett. A herceg egyébként nagyobb összegű pénzt kapott és így semmi akadály sincs annak, hogy a jövőben gondtalanul élhessenek. A béke létrejött és ezután elhatározták, hogy elutaznak Budapestről véglegesen.


Szombaton délelőtt Abdul Kadir herceg és Medjidje hercegnő karonfogva jelentek meg a VI. kerületi előjáróságon.


Egyenesen Gyöngyi László anyakönyvvezető-helyetteshez mentek, aki annakidején a Budapesten született kis Safet hercegnő születését anyakönyvezte. Gyöngyi érthető meglepetéssel fogadta az érdekes párt, mert hiszen tudomása szerint a házastársak a legnagyobb harcban álltak egymással. Meglepetésének szavakkal is kifejezést adott, mire Medjidje hercegnő mosolyogva mondotta:
- Alles in Ordnung!


Szóval minden rendbe jött. Kiváltották a kis Safet hercegnő születési bizonyítványát, amely egyuttal a legszebb budapesti emlékük is, amelyet magukkal visznek. Abdul Kadir közölte, hogy a hét folyamán elutaznak Budapestről és valószinűleg Párisba utaznak.


Ezt megerősítette a társaságukban levő Abaddin herceg, aki tudvalevően a családi harc szanálására jött Budapestre Törökországból, bizonyos csoportok megbizatásából.


A herceg és felesége karonfogva távoztak az előjáróságról és karonfogva sétáltak végig a napsütéses Andrássy-uton. Az utleveleket kiváltották, csomagolnak és Budapest egy-két napon belül két érdekes emberrel lesz szegényebb, akik már szinte beletartoznak Pest fotografiájába.


De, mi lesz Medjidje hercegnő lovagjaival? Ők itt maradnak a poros aszfalton, mint a török világ szomoru álmodói…

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98