Dtum
Login with Facebookk
1927 | Június

Agrárius hírszolgálat

Budapest, június 11. 

Annak, hogy a falu népét különösen terményeinek eladásánál a spekuláció annyira ki tudja zsákmányolni, egyik legfőbb okaz az agrárius piaci hírszolgálat hiányos volta. Tudjuk, hogy a piaci árak egyes időszakokban gyorsan és lényegesen változnak. Aki ma a tegnapi áron ad el, érzékeny veszteséget szenvedett.

A gazdatársadalom érdekképviseleti szervezetei ezen a hiányon akarnak segíteni a rádióhírszolgálat bevezetésével. A terv az, hogy minden község és pedig akár a községháza, akár a szövetkezet vagy a gazdakör naponkint megkapja pontosan rádión a mezőgazdasági termények és minden gazdát érdeklő egyéb áru piaci árairól a jelentést, ezt azután a nyilvánosság számára kiterjesztik, hogy mindenki tudomásul vehesse.

Érdekes, hogy a rádió hírszolgálatának Budapest környékén máris több helyen hasznát látták a gazdák a májusi fagyoknál. A rádió ugyanis jelezte a közelgő veszedelmet és a kisebb szőlők és kerti gazdaságok tulajdonosai még idejekorán védekezhettek a fagy ellen.

Remélhető, hogy ennek az új hírszolgálatnak, amelyről, tudomásunk szerint, a földmívelésügyi minisztériumban törvényjavaslat is készül, a gazdák jelentékeny hasznát fogják látni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A sziktalaj javításának eredményei a karcagi földmívesiskola területén. A sziktalaj javításának eredményei a karcagi földmívesiskola területén.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98