Dtum
Login with Facebookk
1927 | Június

Rövidek

Határincidens Jugoszlávia és Bulgária között

Belgrádból jelentik telefonon:   Nesics szófiai jugoszláv követ vasárnap reggel váratlanul Belgrádba érkezett és a délelőtt folyamán többórás tanácskozást folytatott Marinkovics külügyminiszterrel. A követ Szófiából való elindulása előtt Burov bolgár külügyminiszterrel tárgyalt. Nesics belgrádi utját hivatalosan a bolgár-jugoszláv kereskedelmi tárgyalások küszöbönálló fölvételével indokolják, beavatott körökben azonban ugy tudják, hogy Nesics visszatérése a bolgár-jugoszláv határkonfliktussal függ össze. A bolgár kormány állítólag kifogásolta, hogy a jugoszláv katonaság a határmenti bolgárajku szerb községekben az utóbbi napokban súlyos terrort fejt ki a bolgár lakosokkal szemben.

Nicaraguában nincsenek többé U. S. A. csapatok

Wasingtonból táviratozzák: Az Egyesült Államok kormánya végleg visszavonta csapatait Nicaraguából. A múlt héten 500 tengerészkatona hagyta el Nicaraguát és a jövő héten valamennyi a nicaraguai vizeken horgonyzó hadihajó visszatér állomáshelyére. Nicaragua pacifikálása befejeződött s a liberális és a konzervativ kormány között elsimultak a pártviszályok.

Ma adják át Stresemannak a Nobel-dijat

Berlinből jelentik: Stresemann külügyminiszter vasárnap reggel feleségével egyetemben Oslóba utazott, ahol hétfőn veszi át a Nobel-bizottságtól az 1926. évi békedijat.

Titulescu londoni román követ elvállalta a külügyminiszterséget

Bukarestből jelentik: Titulescu, Románia londoni követe elvállalta a külügyminiszteri tárcát. Az uj román külügyminiszter öt évig volt londoni követ és a Népszövetség előtt, valamint a fontos nemzetközi konferenciákon rendszerint ő képviselte a román kormányt, így legutóbb a román-magyar birtokpör tárgyalásánál is. Titulescu kétízben pénzügyminiszter is volt és ő hozta be Romániába a jövedelmi adót.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Burov Nicaraguas Gustav Stresemann Titulescu
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98