Dtum
Login with Facebookk
1927 | Június

A guggerhegyi autóverseny

Zsolnay Frigyes, a kitűnő osztrák versenyző alig egyharmad másodperccel győzte le Delmárt a guggerhegyi versenyen.

Győztesek: Zsolnay (Grael), Szini (ADM), Balázs (500 Sunbeam) és Urbach (500 AJS sc.) Urbach négy kategória győzelmet aratott, melyből a rendezőség csupán hármat érvényesített. – Közel kétórai késéssel kezdték meg a nemzetközi, bajnoki, klasszikus versenyt.

Az úgynevezett hagyományos verőfényes idő ezúttal sem hiányzott a KMAC második guggerhegyi versenyerőt, mely a legszebb auspiciumok között startolt. Népes mezőnyök, szépszámú nézőközönség, feltűnően jó állapotban levő útvonal, az úttest biztosítása jellemezte a mítinget, mely igen szép sportsikert hozott annak ellenére, hogy a verseny ismét szépséghibákkal volt ékes, olyan hibákkal, melyeket legfeljebb megbocsátani lehet, de jóvátenni nem.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a versenyrendezés nem könnyű feladat és a szerencsének is nagy szerepe van a sima, szabályos lebonyolításban, de a tegnapi versenyen történteket mégsem vagyunk hajlandók a véletlen számlájára írni.

A guggerhegyi verseny nemzetközi küzdelem volt, mely a nemzetközi calendrierben is szerepet kapott, tehát jelentőségben egy helyen állott a külföldi klasszikus versenyeivel, éppen ezért bántó, hogy olyan események éreztették hatásukat, melyek semmiképpen sem alkalmasak arra, hogy a Királyi Magyar Automobil Clubnak, mint főhatóságnak tekintélyét öregbítsék és pozícióját a versenyzők szemében megerősítsék.

A tegnapi verseny legnagyobb szenzációja Delmár legyőzetése volt, ha a közötte és Zsolnay között mutatkozó pár századmásodpercnyi időkülönbséget alkalmasnak tartjuk egyáltalában arra, hogy győzőről és legyőzöttről beszéljünk, bár a rideg számadatok alapján Delmárnak ezúttal mégis be kellett érnie a legyőzött szerepével.

Delmárnak nincsen oka szégyenkezésre, olyan menést produkált, mely díszére válnék nem egy külföldi profi versenyzőnek és méltán sorakozik a kitűnő magyar versenyző eddigi diadalai mellé.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98