Dtum
Login with Facebookk
1927 | Október

A bubifrizura legnagyobb diadala

Fekete Irén, a kiváló aradi színművésznő nemcsak tehetségéről, de gyönyörű hajáról is híres volt, mely méltón versenyezhetett a heinei Loreley tündér hajzatával, éppúgy mint avval a híres hajuszállyal, mely Csillag Anna képeit díszítette több évtizeden át. Azonban mit tesz a divat és a hivatott színésznő? Erről beszél az idemellékelt két kép és aradi tudósítónk itt következő levele:


A bubifrizura divatjának kulminációját küldöm be e két fényképen. Az elsőn ott látjuk Fekete Irént, az egyik leghíresebb aradi tragikát 150 centiméter hosszú, gyönyörű hajzatával, melynek se közel, se távol nem volt párja a színészet világában.

 

Ha Fekete Irén nem lenne olyan kitűnő drámai hősnő, e pompás fejdísze révén is fényesen megélhetett volna, mert már néhány évvel ezelőtt gazdag ajánlatott tett neki egy amerikai hajkenőcsgyáros, hogy induljon reklámkörútra az ő gyártmánya érdekében. De Fekete Irén sokkal emelkedettebb ízlésű és sokkal inkább odanőtt a művészi hivatásához, semhogy reklámcikknek adta volna oda magát, a színháznál maradt és hogy mennyire fegyelmezett és odaadó hivatásával szemben, bizonyság rá, hogy pár nap előtt megadással hajtotta fejét a borbély ollója alá, hogy a divat parancsa szerint ő is bubis legyen. A második fénykép már így mutatja. Erről a hajlevágásról mint igazi szenzációról beszélnek most Arad kultúrvilágában. Maga a művésznő igy indokolta meg nagy elhatározását.


- A divat terrorja késztetett hajam levágatására. Egy színésznőnek - mondotta a legfrissebb bubis hősnő - nincsen szabad akarata, a közönség, a divat parancsolnak és ő engedelmeskedik. A konty, a hosszú haj - sajnos - anachronizmussá lett, mint a krinolin, vagy a fűző. Igazán furcsa lenne, ha nem venném ezt figyelembe és következetesen krinolint viselné még ma is. Bizony nem volt könnyű dolog, amíg ez az elhatározás megérlelődött bennem. Sok szép emlékem fűződik e két hatalmas hajfonathoz, melynek most áldozatul kellett esnie. És nem is áll rosszul az új frizura, de két kilóval könnyebb lett a fejem …


Aradon bátor nőnek tartják Fekete Irént és azt mondják, hogy szebb az új frizurával, mint azelőtt volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fekete Irén Loreley hajjal Fekete Irén színésznő bubihajjal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98