Dtum
Login with Facebookk
1928 | Augusztus

A Ferencváros gólzáporral verte Belgrádban a Beogradskit

Ausztria és Magyarország két-két csapatot indított vasárnap a középeurópai kupáért folyó küzdelmekben. A Rapid Bécsben ütközött meg a Hungáriával, a Ferencváros Belgrádban a Beogradskival, az Admira pedig - immár másodszor - Prágában a Slaviával.

A három mérkőzés mérlege Ausztria javára billent, mivel a Rapid óriási és elkeseredett küzdelemben 6:4-re verte meg a balsorsüldözte Hungáriát, és ha az Admirának a Slaviával szemben 3:3 arányú eldöntetlen eredménnyel kellett is megelégednie, ez is elég volt ahhoz, hogy a cseh csapatot kiverje a további kupaküzdelmekből, mivel az első - bécsi - mérkőzésen 3:1 arányban győzött.

A Hungária vereségéért nem vigasztalhat meg bennünket teljesen a Ferencváros belgrádi rekordgyőzelme sem, amely megpecsételte a Beogradski sorsát. Kétségtelen ugyanis, hogy a Budapesti revánsmérkőzésen a belgrádiak aligha fogják hétgólos hátrányukat behozni.

A Rapid - Hungária-mérkőzés anyagi sikere rekordszámba megy. Az összes költségek levonása után ugyanis csaknem 23.000 schillinget jövedelmezett. Ebből 13.000 schilling jutott a rendező Rapidnak és 9700 schilling a Hungáriának.

E szép anyagi siker utána kék-fehéreknek még az a reményük is meglehet, hogy vasárnap, a budapesti revánsmérkőzésen sikerül három góllal megverniük a Rapidot és ebben az esetben a bécsi csaptatot kiverve, továbbküzdhetnek a középeurópai kupáért.

Ferencváros - Beogradski SK 7:0 (4:0)


Belgrád, augusztus 20.
Sajátságos véletlen, hogy a Középeurópai Kupa tavalyi első fordulójában a Hungária, most pedig a Ferencváros találkozott az egykori jugoszláv bajnokcsapattal, a Beogradski SK-bal, de míg a múlt évben a kék-fehérek Belgrádban csak 4:2 arányban győztek, a Ferencváros sétagaloppban, 4:0 félidő után 7:0-s szenzációs gólaránnyal verte első Középeurópai Kupa ellenfelét.

A zöld-fehérek Bukovi és Obitz nélkül voltak kénytelenek starthoz állni, a két jeles játékos hiányát azonban semmiképpen sem érezték meg, mert mindvégig domináló fölényben voltak és az első percben elért gól után már inkább csak iskolajátékra törekedtek, lehetőleg kerülve az összecsapásokat, miután a belgrádi csapat rendkívül heves ellenállást fejtett ki és keményebb összeütközésektől sem riadt vissza.

De hiábavaló volt a Beogradski SK minden ambíciója, a magyar bajnokcsapat valósággal lelépte ellenfelét és győzött, ahogyan akart. A Ferencváros szenzációsan kezd, mert alig múlik el fél perc és Takács II. gólja már bent ficánkol a belgrádiak hálójában, majd újrakezdés után Turay a második gólt lövi. 2:0 és még egy percig sem tartott a játék!

Az ötödik percben Takács II. újabb gólt lő, mire védelembe vonul az egész belgrádi csapat, úgyhogy a negyedik gól csak a negyvenedik percben esik. Ennek Turay a mestere. Szünet után is állandóan a zöld-fehérek vannak frontban és a 20., 22. és 28. percekben Takács II., Turay és ismét Takács II. három menthetetlen góllal beállítják a végeredményt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Drótnélküli táviratozás Budapest és Bécs közt Drótnélküli táviratozás Budapest és Bécs közt
A magyar posta- és távíró vezérigazgatósága huzamosabb idő óta...
 Török Sophie - Miért lettem magyar? Török Sophie - Miért lettem magyar?
Soha nem ért annyi, s váratlan oldalról érkező meglepetés, mint...
Vázlat Óbudáról Vázlat Óbudáról
Rohan a villamos Óbuda felé. Ahogy a Császár-fürdőn túljutunk, az...
Vilmos és Edvárd találkozója Vilmos és Edvárd találkozója
A héten fejedelmek találkozója volt, a világ két leghatalmasabb...
A gróf Lónyay-pár A gróf Lónyay-pár
Gróf Lónyay Elemér és neje, Stefánia belga királyi herczegnő...
Modern közlekedés csodái, denevér-ember Modern közlekedés csodái, denevér-ember
Az utóbbi évtizedek fékezhetetlen gyógyíthatatlan betegsége a...
Ma dől el Eszterházy Tamás vagyonának sorsa Ma dől el Eszterházy Tamás vagyonának sorsa
Magyarország legnagyobb adósának ma nagy napja van. Vagyonának sorsa...
A chicagói egyetem A chicagói egyetem
Több amerikai milliomos áldozatkészségéből hatalmas egyetem létesült...
A déli sark rejtelme A déli sark rejtelme
Földünknek két rejtelmes része, az északi sark és a déli sark...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98