Dtum
Login with Facebookk
1928 | December

BKE – Troppauer EV 2:2

A troppaui jéghokkizók váratlanul 2:2 eldöntetlent csikarnak ki a legjobb magyar csapattól

„A magyar anyag gyorsaságban a világhírű kanadaiak fölött áll”, - mondja Senecai kanadai tréner, aki hét gólkülönbségű magyar győzelmet várt.

A troppauiak szombat esti bemutatkozása után érthető volt Senecal, a világhírű kanadai jéghokki-tréner bizakodása, amellyel hét gólkülönbségű magyar győzelmet jósolt a vasárnap délelőtti BKE-Troppauer EV-mérkőzésre. A játék képe azonban már az első percekben azt mutatta a városligeti műjégpályán, hogy a troppaui együttes nemcsak technikában elsőrangú, hanem gólképes is.

Minder bíró sípjelére mindkét csapat az eredeti összeállításban állt föl. Az első pillanatban Minder gyönge lövése foglalkoztatja a cseh kapust. Utána vehemens ellentámadás, amely forró pillanatokat teremt a magyar térfelében. A magyar védelem: Barna-Lator biztosan szerel.

Minder-Farkas összjátékából Farkas bombáját alig fogja a cseh kapus. Utána Weiner gyönyörű támadását a gólba ütés pillanatban gánccsal akasztják meg a csehek, akik a magyar védelem hibájából a 8. percben Caucig révén megszerzik a vezetést. Ezentúl is többet és veszedelmesebben támadnak, mint a gyors magyar csapatok.

Pár percig cseh fölény. A magyarok kissé bizonytalanok, amit a csehek iparkodnak kihasználni. Heinrich a kapuban nyugodtan és biztosan fogja az egymást követő cseh lövéseket.

Most frontba jönnek a magyarok. Jeney éles lövése hajszálnyira süvi el a kapu mellett. Minder helyett Lator áll be. Farkas, Weiner, majd Barna lövése félpályáról keresi a cseh kaput. Az első harmad végéig nem változik az eredmény.

A második 20 perc Farkas-Weiner támadással kezdődik, de Weiner rendkívül tiszta helyzetből mellé lő, majd Minder hibázza el a biztos gólt. Az osztrák tartalék Maak kijátszik mindenkit és öt méterről mellé lő. Dorazil kitör és lerohan, de a magyar védelem a lövés pillanatában közbelép és szerel.

Ugyancsak ez a sors éri Weishuhn II.-őt is. A 8. percben csavart ütése a cseh kapus alatt a kapuba csúszik. A gólbíró gólt jelez, de a csehek protestálnak. Hosszas vitatkozás után a bíró gólt ítél: 1:1.

A csehek támadnak és Schneller révén majdnem megszerzik a vezetést. Heinrich azonban a helyén van. Újabb cseh támadás alkalmával Jeneyit a cseh Lichnovszky csúnyán fölvágja, amiért a bíró meginti.

A 14. percben Weinert a bíró veszedelmes játék miatt egy percre kiállítja. Minder – Barna szép támadás a cseh kapu ellen, de Minder tiszta beadását – miután Weiner nincsen a helyén – a csehek elhalásszák. A 20. percen Dorazil éles lövését Heinrich bravúrosan védi.

Az utolsó harmad heves iramú cseh támadással kezdődik. A magyar csapat ellentámadásba megy át és a 3. percben Minder keresztültör a cseh védelmen és megszerzi a vezetést. Fél perc múlva Dorazil kiegyenlít: 2:2! Mindkét fél belefekszik és ki akarja erőszakolni a győztes gólt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Minder és Weiner (harántcsíkos trikóban) veszélyezteti a troppaui kaput Jeney elől a troppaui kapus ment
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön született Petőfi nem Kiskunfélegyházán, nem Szabadszálláson, hanem Kiskőrösön...
Petőfi Sándort három város tekinti a maga szülöttének: Kiskőrös,...
11:5-re elvesztettük a magyar-olasz ökölvívó-mérkőzést 11:5-re elvesztettük a magyar-olasz ökölvívó-mérkőzést
Kocsis és Gelb elvesztésével csökkentek a magyar ökölvívócsapat...
A Nemzeti Szalon őszi kiállítása A Nemzeti Szalon őszi kiállítása
A nemzeti Szalon újonnan szervezett igazgatósága érdekes műtárlatot...
A Rábcza hidjának áthelyezése A Rábcza hidjának áthelyezése
A Rábcza folyónak szabályozása szükségessé tette, hogy azon hidat,...
Megkezdődtek a pályaversenyek Megkezdődtek a pályaversenyek
A Millenáris-pályán vasárnap délután pontban 4 órakor megkondították...
Mussolini fiai pozdorjává zúzták a gyatra magyar csapatot Mussolini fiai pozdorjává zúzták a gyatra magyar csapatot
Olaszország – Magyarország 5:0 (1:0) A mérkőzésen megjelent...
Egyre szaporodnak az ördögűzők Egyre szaporodnak az ördögűzők
Kiskunságban a hatóság csak a közelmúltban tiltotta be az őrdögűzők...
Az új véderőtörvény
Bécsi hírek szerint az új véderőtörvény három hónap óta kész. A két...
Prágában folytatják a magyar-cseh kereskedelmi tárgyalásokat Prágában folytatják a magyar-cseh kereskedelmi tárgyalásokat
A magyar-cseh kereskedelmi tárgyalások szombaton késő este egyelőre...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98