Dtum
Login with Facebookk
1928 | December

Budapest ping-pong bajnokságai

Barna Győző és Mednyánszky Mária nyerték Budapest ping-pong bajnokságait

 

A fiatalság végleg magához ragadja a hegemóniát.

Zsúfolt ház izgulta végig Budapest ping-pong bajnokságának döntő küzdelmeit, amelyekben a fiatalság végleg magához ragadta a hegemóniát. Ez azonban korántsem jelent visszafejlődést, sőt Barna (Braun) és Szabados játéka csak Mechlovitséval említhető együtt és a legjobb Bellákét is fölülmúlja. A két gyermekember legfőbb előnye, sikerük titka a gyorsaság.

Minden labdát megjátszanak, mernek és nyernek! Bellák – árnyéka önmagának, akárcsak klubtársa, az elegáns Glancz. Ez a két fiatalember – bármily furcsán hangzik is – „kiöregedett” és nem tudja megakadályozni a fiatalok ellenállhatatlan előretörését.

Meglepetés Kelen kitűnő formája. Ha így fejlődik, hamarosan fölzárkózik Szabados és Barna mellé. Mechlovitsot nélkülöztük az asztal mellett, annál értékesebb munkát végzett a precíz rendezéssel. A hölgyek versenyének meglepetése egy szegedi kislány: Gaál Magda.

Mednyánszky Mária különálló klasszisát hosszú ideig senki sem közelítheti meg, Gaál Magda azonban a legjobb úton halad, hogy egészen kitűnő játékossá fejlődjék. A tréninghiány, a szokatlan környezet, a lámpaláz kétségkívül hendikep, így is a harmadik helyre utasította a kitűnő és rutinos Zádor Icát.

A világbajnokságok előtt minden „reménységünk” biztató formát mutatott és nem indokolatlan Mechlovits Zoltánnak, a teljhatalmú „ping-pong diktátornak” föltétlen bizalma a magyar színek győzelmében, mind az egyéni, mind a csapatversenyben.

Budapest asztalitenisz bajnoksága
:
Férfi egyes: Bajnok Braun Győző (KISOK) 5 ponttal, 2. Szabados (MTK) 4 ponttal, 3. Kelen (UTE) 3 ponttal.
Női egyes: Bajnok: K. Mednyánszky Mária (MTK) 3 ponttal, 2. Gaál Magda (Szeged) 2 ponttal, 3. Zádor Ici (MTK) 1 ponttal.

A férfi-páros és vegyes-páros bajnokságokért folyó küzdelmet csütörtökön fejezik be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98