Dtum
Login with Facebookk
1928 | Február

Mit beszélnek a kezek? 2.

Mi mindent is tud a kéz! Gyöngéden simogathat és elkeseredetten ütlegelhet, szerelmesen integethet és gyűlölködve fenyegethet, fájdalmasan elernyedhet és ujjongva tapsolhat, sóvárogva vágyakozhat és undorodva visszaborzadhat, biztatóan ígérhet és irgalmatlanul megtagadhat.

Bizonyos, hogy nemcsak az emberi nyelv beszéde lehet a lélek megszólaltatása, nemcsak az emberi szem a lélek tükre, hanem az emberi kéz is gyakran a lélek tolmácsa.

Egy régi francia író, Belot apát odáig ment, hogy a kezet mondotta a legkifejezőbb testrésznek, amely beszédes, árulóan hangos lehet akkor is, amikor a kényszerűség parancsol a szájnak. Egy német tudós pedig, foglalkozott az emberi taglejtések jelentőségével, kijelentette, hogy a kezeknek úgynevezett néma beszéde az élet bizonyos helyzeteiben sokkal kifejezőbb és többet mondó lehet, mint akár a legékesebb szavakból összerakott szónoklat.

Egy Bostonban élő amerikai tanár nem riad vissza attól az állítástól, hogy mutassa meg neki valamilyen ismeretlen ember a kezét, ő menten meg fogja mondani, ki az az ember, milyen környezetben nőtt fel, milyen a jelleme, mik a kedvtelései. A kéz ugyanis a legnagyobb áruló, amely hangosan kivall mindent, akár akarja a tulajdonosa, akár nem.

Mindez talán túlzás, de azért minden túlzásban akad valamelyes igazság. A kézből nagyon sokat lehet következtetni a hozzáértőnek, a kéz mindig igazán beszédes akkor is, ha mozdulatlanul pihen, akkor is, ha nyugtalanul mozog, a kéz gyakran többet beszél az emberről, mint akár legőszintébb szóbeli vagy írásbeli vallomásai.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ima Mit beszélnek a kezek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98