Dtum
Login with Facebookk
1928 | Március

A Rákóczi-úti szatirral félrevezette a rendőrséget egy medika

Vasárnap meglepő fordulathoz vezetett az a nyomozás, amelyet egy fiatal orvostanhallgatónő följelentésére inditott meg a rendőrség, hogy kézrekerítse az ugynevezett Rákóczi-úti szatirt. A medika, amint ismertes, egy este, amikor édesanyjával a Rákóczi-uton ment hazafelé, hirtelen fölsikoltott, mert – amint mondotta – valaki hátulról megszurta.

 

Az utcán nagy volt a tolongás, a tettes így nyomtalanul eltűnt. A megriadt anya leányával a rendőrségre sietett s miután az orvos megállapította, hogy a merénylő nemcsak a fiatal leány ruháit vágta át valami éles szerszámmal, hanem félköralaku sebet is ejtett rajta, a följelentésre az ismeretlen tettes ellen meginditották a nyomozást.

 

Nagy apparátussal nyomoztak a detektivek, mert azt hitték, hogy megint egy szatir garázdálkodik Budapesten, mint már évekkel ezelőtt. Több gyanusítottat hallgattak ki, azonban eredmény nélkül. Ekkor az a gyanujuk támadta detektiveknek, hogy a Rákóczi-uton nem is történt merénylet, hanem a szatir meséjét az orvostanhallgatónő találta ki.


Most már ebben az irányban kezdtek nyomozni és csakhamar kiderült, hogy a föltevés nem volt alaptalan. Megállapították, hogy az orvostanhallgatónő aznap, amikor az állítólagos merényletet elkövették ellene, kiránduláson volt a Hüvösvölgyben, ahol egy kis baleset történt vele. Miután a hüvösvölgyi balesetet nem merte bevallani édesanyjának, ezért fuszcenálta a Rákóczi-úti jelenetet, hogy igy könnyebb sebesülésének magyarázatát adhassa. A rendőrség mindezek megállapítása után beszüntette a szatir nyomozását s az ügy aktáit lezárták.

 

Ezzel azonban még nem ért véget a különös ügy, mert a rendőrség most már uj eljárást indított, éspedig az orvostanhallgatónő ellen, akit hatóság félrevezetése miatt vonnak felelősségre. Ezenkívül a mamája félrevezetése miatt is bizonyára több-kevesebb kellemetlensége támadt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98