Dtum
Login with Facebookk
1929 | Január

Ferencváros – FC Porto 5:3 (2:2)

Tegnap Portóban utolsó meccsünkön a legerősebb portugál ellenféllel szemben győztek a zöld-fehérek. – Háromszor vezettek a helybeliek, de a finisben alulmaradtak.

A Ferencváros csapata két barcelonai, három lisszaboni és egy setubali mérkőzése után tegnap Portóban utolsó mérkőzésére állt ki. Mint a távirati tudósításunkból kitűnik, a bajnokcsapat éppen utolsó meccsére kapta a legerősebb ellenfelet, amelyet, bár nehéz küzdelem után, de legyőzött. A mérkőzés részleteiről a következő távirati jelentésünk számol be.

Portó, január 10.
Utolsó meccsünkön a legerősebb portugál ellenfél, az FC Porto ellen 5:3 arányban nyertünk. Félidőben 2:2, döntetlenül az eredmény.

Így álltunk fel: Szabadkai – Takács I., Hungler II. – Obitz, Lyka, Berkessy – Koszta, Takács II., Turay, Toldi, Kohut.

A vezető gólt a portugálok szerzik meg, mi azonban Turay révén egyenlítünk. 1:1. Elkeseredett küzdelem folyik, az FC Porto teljes erővel küzd s így sikerül ismét megszereznie a vezető gólt. 1:2. Szünetig azonban mi is feljövünk és Takács II. pompás kitörése révén újra egyenlítünk 2:2.

Szünet után még nagyobb az iram. Újra csak a portugálok szerzik meg a vezetést, 2:3, ezt azonban Turay révén hamarosan egyenlítjük. 3:3. Most már fölénybe kerül a Ferencváros, az FC Porto az általa diktált nagy iram áldozata lesz s így Takács II. csakhamar megszerzi nekünk a vezetést. 4:3. Majd meg ugyancsak Takács II. még jobban szépíti az eredményt. 5:3.

Az FC Porto-nak nagyon segített a bíró s ezért született meg nehezen a győzelmünk. Ellenfelünk különben tiszta spanyol stílusban játszott és nagy játékerőt képvisel, finisünket azonban nem tudott már ellenállani.

Csapatunkból a védelemben Szabadkai, Takács I. és Lyka tűnt ki, míg elől Koszta és Takács II: vonta magára a figyelmet, azonban az egész csapat pompásan játszott. Holnap, pénteken indultunk el és kedden délután négy órakor érkeztünk haza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98