Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1929 | Július

Chaplin fedezte fel Hollywood legujabb magyar sztárját

Chaplin fedezte fel Hollywood legujabb magyar sztárját aki karrierjét egy almának köszönheti
A magyar tehetség érvényesülésének göröngyös utjának számtalan változatlan történet ismét új formában lép elénk Vargha Istvánnak, fiatal nálunk még ismeretlen magyar színésznek meglepő és különös karrierjében. Vargha István három évvel ezelőtt indult el Budapestről névtelenül.

Pénz nélkül sok szomoru kudarcal a háta mögött és most a messzi Hollywoodban a film fővárosában kezébe kapta a Meiro Goldwyn szerződését, amely az első színészek sorába emelte.

Varga István nem filmszínésznek indult. Tizennyolc éves korában még drámai színész akart lenni és amikor elhagyta a színész iskolát egy sereg vidéki színtársulatnál próbált szerencsét. Végigjárta Debrecent, Szegedet, Kaposvárt megfordult a felvidéken is,de statiszta szerepeknél sohasem jutott tovább. Öt évi reménytelen kísérletezés után vakmerően neki vágott a világnak,hogy eljusson Hollywoodba. Varga István itt sem tudott feltünni. Másfél éven át napról napra tengődőtt, statisztálásból tartotta fen magát és szerencséjét- bármilyen különösen hangzik is-az hozta meg,hogy egy szép napon statiszta szerephez sem tudott jutni.

Tanácstalanul - és mitagadás - éhesen kóborolt a nagy ateiller-ek környékén. Napokon át jóformán már semmit sem evett amikor végső kétségbeesésében egy hollywoodi áruház csemegeosztályánígy írta meg szüleinek küldött levelében- almát lopott.

A nagy sokadalomban reszkető kézzel hirtelen benyult a kosárba amelyben szép kivánatos almák piroslodtak,de alig hogy drága kincscsel visszakapta kezét,az egyik alkalmazott észrevette a lopást és lármát csapott. Lett erre nagy riadalom, mindenki a olvajt kereste, de Varga István nem vesztette el a fejét és ahelyett, hogy elfutott volna, zsebre vágta az almát és ő is torkaszakadtából kezdte kiabálni: „Fogják meg, lopják, meg!” Pár percnyi eredménytelen hajsza után, lecsillapult az izgalom.

Varga István nyugodtan kisétálhatott az áruházból de alighogy a következő utcában beleharapott a lopott almába, elébe áll valaki akit már Magyarországon is jól ismert a fehér lepedőről és nevetve mondotta: - Ne tagadja maga lopta el az almát! A leleplező dr. Chaplin a világhírű filmkomikus volt, aki karonfogta megrémült Vargha Istvánt és megnyugtatta, hogy nem akarja rendőrkézre adni és csak azért állította meg, mert véletlenül alkalma volt végignézni az egész almalopást és szerinte Vargha István ügyesen és kétségtelenül- nagy színházi tehetséggel- vezette félre az üldözőket. Ezzel már vitte egyenesen a filmgyár irodájába.

Így kezdődőt másfél éven át tartó nyomorgás után Varga István, a magyar színész film karrierje. A gyárban foglalkoztatni kezdték, tanították egyre komolyabb szerepek eljátszásával bízták meg.
A jövő szezonban már az első színésze lesz az egyik legnagyobb amerikai filmvállalatnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mezőgazdasági fák korhadás elleni védelme Mezőgazdasági fák korhadás elleni védelme
Az ellenséges megszállás erdei kitermelésünket majdnem egészében...
Fabriczky Andor budapesti gyáros a zsidótörvény miatt öngyilkos lett Fabriczky Andor budapesti gyáros a zsidótörvény miatt öngyilkos...
Vasárnap reggel a Gizella-ut 30 alatt lévő Fabriczky és Wellisch-féle...
Elefántcsonttorony vagy lövészárok? Elefántcsonttorony vagy lövészárok?
Az elefántcsonttorony körül - mint már annyiszor a l'art pour l'art...
Az óriási teleszkóp Az óriási teleszkóp
Az ég titkainak kutatására általában kétféle rendszerű távcsövet...
Fadrusz János halála Fadrusz János halála
A budai Krisztinaváros kies vidékén minden fővárosi ismeri azt a...
A Gázgyár illojális versennyel vádolja a Weiss Manfréd-konszernt és a Lámpagyárat A Gázgyár illojális versennyel vádolja a Weiss Manfréd-konszernt és a...
A jelentésben, amelyet jövő évi költségvetésével kapcsolatban hozott...
Négy operabemutató Négy operabemutató
Négy magyar újdonság két operaszínen egy hét alatt: álljunk meg...
Az orosz háborus miniszter bukása Az orosz háborus miniszter bukása
Nagyjelentőségű miniszterváltozás híre érkezett Oroszországból. A...
További olasz motivációk További olasz motivációk
Az olasz újságírók és politikusok a háborút önmagáért kívánták....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98