Dtum
Login with Facebookk
1929 | Október

Honthy sakk mattot ad

Honthyt állitólag Lakatos László, az egyik szerző beszélte le a Csunya leány főszerepéről

A nyájas olvasó és a nagyérdemű publikum ugyancsak dörzsölhette a szemét, amikor az utóbbi napokban váratlan két kiadós primadonna botránnyal szórakoztatták az ujságok a feketekávéjánál, vagy éppen két villamos átszállás között. 

Beszéljünk először Honthy Hannáról: Honthy Hanna sakk-mattot ad.
 
Igen, Honthy Hanna sakk-mattot adott a Fővárosi Operettszinháznak. A „csunya leány” próbája helyett megjelent az igazgatói irodában és egyszerűen kijelentette, hogy nem játssza a szerepét.
 
A darab remek, tehetséges, zseniális, - mondta- csakhogy éppen az én szerepem rossz. Játsszuk inkább a „Sisters” című darabot, abban nagyobb az aufmachung. 

És erre most jön rá a művésznő, mikor már juniusban is olvasta a darabot és el volt ragadtatva szerepétől? – kérdezték.
 
No igen,- mondta a szerző és az igazgató, akik, ugylátszik, még nem szokták meg, hogy a primadonna nemcsak a háromszáz pengős esti gázsit akarja zsebretenni, hanem ezért írója, zeneszerzője, rendezője, összes szereplője akar lenni az operettnek. 

Honthy ugyanis nem kívánt egyebet, mint hat szám ujraköltését és az egész darab átírását olyanformán, hogy ő Fejes Terivel, a szinház igazi üdvöskéjével, a ragyogó szubrettel a szinpadon ne találkozzon. 

Hihetetlen, mert nem hisszük, hogy Honthy – fél egy színre lépni Fejessel. Viszont azt is kifogásolta, hogy Fejesnek négy száma van, holott neki csak nyolc. 

Az igazgató, aki jól tudja, hogy a színház társasjáték, ezt magyarázni próbálta a primadonnának. Meggyőzni azonban nem- sikerült. A vitatkozások és kapacitálások heves izgalmában azonban a primadonna még egy szenzációs kijelentésre ragadtatta el magát.- Igen, nem akarom játszani a Csunya lányt, - mondta – mert erről a darab egyik szerzője, Lakatos László lebeszélt.

Lakatos László, a darab hallgatólagos társszerzője, nem tudjuk, hogy mit szól ehhez? A tény az, hogy a primadonna alaposan cserbenhagyta a szinházat, amely nem ijedt meg, de tovább dolgozik. 

Ezek után azonban azt lehetne hinni, hogy az igazgatók összefognak és ha nem is nyiltan, de egy hallgatólagos bojkottal bűntetik azt a primadonnát, amelyik így mert packázni egy színházzal és egy csomó egzisztenciával. Ezt diktálja a józan ész, de… bizalmasan arról értesültünk, hogy Sebestyén Géza, a Városi Színház igazgatója, felkereste Honthy Hannát és kijelentette, hogy
szivesen szerződteti és vele színrehozza a Sisterseket, amelynek előadásához a „Csunya lánnyal” szemben Honthy ragaszkodott. 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98