Dtum
Login with Facebookk
1929 | Október

Pozsonyban 2:1-re kapott ki a magyar amatőrválogatott

Csehszlovákia – Magyarország 2:1 (1:1)

Pozsony, október 13.

A magyar amatőrválogatott 4000 főnyi közönség előtt játszotta le Európa Kupa-mérkőzését Csehszlovákiával szemben. A magyar együttes igen gyors és technikás játékot mutatott és kiegyensúlyozott együttes benyomását keltette.

A mezőnyben többet támadott ellenfelénél, némi fölényben is volt s hogy ennek ellenére vesztesként kellett elhagynia a porondot, azt csupán csatárai puhaságának köszönheti. A csapat legjobb részes a közvetlen védelem és a csatársor két szárnya volt.

A cseh együttesben viszont a teljes védelem tett ki magáért. Polacek centerhalf az egész mezőny legjobb játékát produkálta, ezzel szemben a csatársor gyöngén működött és különösen a pozsonyi játékosok szereplése keltett csalódást.

Bulla ugyan már sérülten állt ki, Müller pedig a mérkőzés folyamán sérült meg. Soral gyöngébb játékára azonban nincs mentség. A mérkőzés heves iramú volt s mindkét kapu fölváltva veszélyben forgott. Az első gólt a csehek lőtték a 26. percben! Tauth erős beadása hálóba került.

A 32. percben a magyarok szabadrúgásból kiegyenlítenek. Regős II. a hozzá került labdát góllá értékesítette és ezzel a kiegyenlítést is megszerezte. Szünet után a 15. percben Müller az egész védelmet kijátszotta, a labdát a szabadon álló Jehlickához passzolta, aki a csehek győztes gólját a hálóba juttatta.

A félidő hátralevő részében a magyar csapat kétségbeesetten küzdött a kiegyenlítésért, de támadásait nem kísérte szerencse. A kornerarány 9:5 volt a csehek javára. A bíró: dr. Lustgarden (Krakkó) nagyobb hiba nélkül vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98