Dtum
Login with Facebookk
1929 | Szeptember

Tömeges szerencsétlenség a svábhegyi versenyen

Szénássy Alán versenykocsija az úttesttől a közönség közé csúszott – Négyen súlyosan, többen könnyebben sebesültek meg. – Még két versenyzővel történt komolyabb baleset.

A svábhegyi autóversenyen amelynek tréningjén is több baleset fordult elő, vasárnap délelőtt a verseny alatt is több súlyos szerencsétlenség történt. Mindjárt a start után az Istenhegyi-út elején történt az első baleset, amely a legsúlyosabb kimenetelű.

A verseny egyik favoritja, Szémássy Alán Bugatti-kocsijával az Istenhegyi-út aljában levő első fordulónál oly szerencsétlenül vette a kanyarodót, hogy a gép kicsúszott és teljes menetsebességgel belefarolt az ut szélén álló közönségbe s pillanatok alatt 8-10 sebesült maradt a helyszínen.

A szerencsétlenség nagy rémületet keltett. A mentők azonnal ott termettek s a legsúlyosabban sérülteket nyomban elszállították.

Pintér László 18 éves kifutófiút, aki a Csóka-utca 3. szám alatt lakik, súlyos zúzódásokkal, Frühwald János 38 éves autókereskedőt, akinek lakása a Széchényi-utca 8. számú házban van, lábtöréssel, Piroska Ferenc 8 éves tanulót, aki szüleinél az Uri-utca 17. számú házban lakik, lábtöréssel, Mészáros Gyula 13 éves tanulót, aki mint Pintér, szintén a Csóka-utca 3. számú házban lakik, koponyalapi töréssel szállították a mentők az új Szent János-kórházba.

Béli Miklós középiskolai tanárt, aki a Rottenbiller-utca 35. szám alatt lakik, továbbá Német István 11 éves tanulót, aki szüleinél lakik a Szabolcs-utca 25. számú házban és Kántor Józsefnét, akik mindhárman könnyebben sebesültek, a mentők a helyszínen részesítették orvosi segítségben. Ugyanitt még több könnyebb sérülés is történt, de ezeknek a sérüléseknek orvosi segítségre nem is volt szükség.

Szénássy Alánnak, akinek kicsúszott kocsija a tömeges szerencsétlenséget okozta, semmi baja nem történt.

Röviddel ezután újabb szerencsétlenség történt az egyik kanyarodóban, az útkaparóház közelében, ahol az egyik versenyző. Fejér Domokos magántisztviselő motorkerékpárjával fölborult és oly szerencsétlenül esett le, hogy jobb lába eltört és agyrázkódást szenvedett. Fejér Domokost a mentők súlyos állapotban szállították be az új Szent János-kórházba.

A harmadik súlyosabb szerencsétlenség Stanzel György műegyetemi hallgatóval történt, aki versenyzés közben motorkerékpárjával fölborult és a jobb kezén sebesült meg. Stanzelt a mentők részesítették orvosi segítségben, de miután sebesülése könnyebb természetű, a helyszínen hagyták. A verseny alatt ezenkívül még több kisebb baleset történt, amely esetekben a mentők nyújtottak segítséget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98