Dtum
Login with Facebookk
1930 | Április

Magyarország részt vesz a futball-világbajnokságban…

...ha anyagi föltételeiket Uruguay teljesíti.

Trieszt, március 9.
A magyar, osztrák, svájci, olasz és csehszlovák labdarúgó szövetségek delegátusai vasárnap délelőtt közös értekezletre ültek össze a Savoya-szálló különtermében. Elhatározták, hogy a Középeurópai Kupa-mérkőzéseket 1930-ban csak abban az esetben tartják meg, ha a résztvevő öt állam egyike sem indul a montevideói világbajnokságon.

A bizottság tudomásul vette, hogy a magyar-olasz mérkőzést végeredményesen május 11-én tartják meg Budapesten. Elhatározták, hogy az értekezlet záróülését ugyanazon a napon Budapesten tartják és ugyanakkor osztják ki az Európa Kupa-mérkőzések díjait.

Az értekezlet kimondotta, hogy Magyarország, Ausztria, Svájc, Csehszlovákia és Olaszország 1931-ben is megrendezik az Európai Kupa-mérkőzéseket. A budapesti záróülés egy hatodik állam (Spanyolország, vagy Németország) bevonulásáról határoz.

Az értekezlet szünetében Boero, az uruguayi labdarugó szövetség kiküldötte, megjelent a bizottság előtt és előadta az uruguayi labdarugó szövetség kérését s közép-európai államokhoz, hogy vegyenek részt a montevideói világbajnoki tornán. Meisl azonnal válaszolt és Ausztria nevében elutasító választ adott.

Magyar részről Fodor Henrik kilátásba helyezte Magyarország részvételét, abban az esetben, ha teljesítik anyagi föltételeit. Ugyanily értelemben nyilatkozott Csehszlovákia nevében Tschackert, míg Svájc képviselője kijelentette, hogy a svájci csapat nem vesz részt a montevideói tornán.

Végül Olaszország nevében Feretti megígérte, hogy az uruguayi labdarugó szövetség kérelmét Avainati, az olasz labdarugó szövetség elnöke elé terjeszti, aki két héten belül fog határozni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98