Dtum
Login with Facebookk
1930 | Február

A berlini cseka utasitotta Kutjepov tábornok elrablására a francia komunistákat

Páris, február 2.

Egy hét múlt el Kutjepov tábornok rejtélyes eltűnése óta és a rendőrség még mindig nem tud világosságot deriteni az ügyre. A nyomozás most elsősorban arra irányul, hogy megtalálják azt a szürkeköpenyes, szőke csinos asszonyt, akit többször láttak a tábornokkal beszélgetni. A rendőrségföltevése szerint ennek a nőnek jelentékeny része van a tábornok eltűnésében.


A nyomozó detektívek mintegy husz nőt hallgattak ki, akire a rendőrség kezei között levő személyleírás ráillik. A lapok közlése szerint a kihallgatottak között van egy orosz nő is, akinek nevét titkolják és csak annyit tudtak meg róla az ujságirók, hogy Ludmilla a keresztneve. Az állitólagos Ludmilla egy egyszerű munkásnő, aki az utóbbi időben nagylábon kezdett élni.


Ezt a változást a rendőrégen azzal magyarázta, hogy egy Berlinben meghalt nagybátyja után nagyobb vagyont örökölt. Az orosz emigránsok lapja, a ,,Larenissancz” azt írja, hogy a titokzatos asszony tulajdonképpen a berlini kereskedelmi képviselet egy Tschekin nevű alkalmazottjának a felesége és a GPU ügynöke.


Tschekinnét a lap szerint többen látták az eltünt tábornokkal beszélgetni és az a föltevés alakult ki, hogy az egész szöktetést ő rendezte. A rendőrség házkutatást tartott annak a két soffőrnek a lakásán is, akik az eltünt tábornokot fölváltva szolgálják . Jelentkezett a rendőrségen egy ujabb tanú is, aki előadta, hogy szemtanúja volt a tábornok elhurcolásának. A tanú egy közeli háznak a portása, aki éppen ugy, mint a többi addigi hasonló tanú, abban a hiszemben volt, hogy a rendőrség tartoztat le valakit…

 

Párizsi orosz emigráns körök véleménye szerint Kutjepov tábornok elhurcolását a Berlinben müködö GPU-közont irányitotta, a végrehajtás a francia kommunisták műve volt.


Miler tábornok, aki átvette Kutjepov helyét mint az emigráns oroszok katonai alakulatainak fővezére, bizottságot alakitott, amelynek föladata az lesz, hogy az elhurcolt tábornok fölkutatásához szükséges eszközöket megszerezze. A bizottságban az orosz e migránsok baloldali frakciójának több tagja is részt vesz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98