Dtum
Login with Facebookk
1930 | Január

A Hungária Németországban

A Hungária vasárnap 3:1-re győzött Mannheimben, hétfőn 3:2-re kikapott Stuttgartban

Olaszországi négy mérkőzése után ismét Németországban folytatta, illetve fejezte be téli túráját a Hungária. Sajnos, nem a legszerencsésebben, mert vasárnapi sikerét hétfőn újabb kudarc követte, mégpedig a legváratlanabb.

Mannheimi fölényes győzelmeik után ugyanis a kék-fehérek Stuttgartban könnyű győzelemre számítottak, hiszen Stuttgartnak egykor félelmetes csapata, a Kickers az őszi szezonban elég gyászosan szerepelt.

A Hungária azonban, akárcsak Milánóban, most sem állta végig két egymást követő napon a tempót. Milánóban a Divisione Nazionale A) csoportjában előkelően helyezett Ambrosianát karácsony első napján tudvalevően 3:2-re legyőzte, másnap pedig a gólokkal gyöngébb FC Milánóval szemben 2:3-as gólaránnyal alulmaradt.

Most is hasonló baleset érte: vasárnap 3:1-re győzött, hétfőn pedig – gyöngébb ellenféllel szemben – 2:3-ra kikapott, ami nem kis részben arra vezethető vissza, hogy a csapat karácsony óta ugyancsak halmozta a fárasztó utazásokat és mérkőzéseket.

Hungária – Verein für Rasenspiele Mannheim 3:1 (0:0)

Mannheim, január 5.
Karácsony első napján a milanói Ambrosiana ellen kivívott 3:2-ős győzelme után három egy gólkülönbségű vereség érte a Hungáriát olasz földön. Vasárnap ismét Németországban álltak starthoz a kék-fehérek, a délnémet bajnokság rajnai kerületének egyik elismerten legjobb reprezentánsa, a Verein für Rasenspiele Mannheim ellen mannheimi Stadionban és 18.000 főnyi rekordközönség előtt végre győzelmet verekedtek ki.

Az első félidőben, amikor Mandl helyén Nagy a jobbszélső posztján pedig a sérült Ticska játszott, a mannheimiak még egyenlő erejű ellenfelei voltak a Hungáriának. Szünet után beállt Mandl, Ticska helyére pedig Jeckl és ekkor a Hungária döntő fölénybe került.

Barátky góljaival 16 perc után már 2:0-ra vezettek a kék-fehérek, mire a másnapi mérkőzésre való tekintettel lefékezték. Ezt ügyesen használta ki a mannheimi együttes, amennyiben a tempó erősítésével 2:1-re javított, de a kék-fehérek a finisben ismét rákapcsoltak és Hirzer pompás akcióból beállította a 3:1-es végeredményt.

Stuttgarter Kickers – Hungária 3:2 (0:0)

Stuttgart, január 6.
December 15-e óta nyolcadik mérkőzését játszotta le a Hungária, ami alaposan megbosszulta magát, mert a stuttgarti csapatot pihenten, tehát reális körülmények között fölényesen kellett volna vernie. A kék-fehérek azonban, különösen az első félidőben olyan nehézkesen mozogtak, hogy óriási technikai fölényük ellenére, nemcsak hogy gólt nem tudtak rúgni, hanem a stuttgartiak szerezték meg a vezetést is.

A közvetlen védelem, akár csak Nápolyban, mindvégig nagyon bizonytalan volt és a mérkőzés utolsó perceiben beengedett góllal katasztrofális hibát követett el. A 12.000 főnyi rekordközönség előtt lejátszott meccs vezetőgólját Welz jobbösszekötő rúgta. Szünet után a Hungária följavul és Ticska, a mezőny legjobb embere, a 16. percben kiegyenlít.

Kessler révén ismét a Kickers szerzi meg a vezetést, de Barátky újra egalizál. Két perccel a befejezés előtt esik, az egyre jobban kihagyó magyar védelem hibájából, a stuttgartiak győztes gólja. Sovány vigasz a Hungária számára, hogy Link-gól volt. A gólt ugyanis a stuttgarti Link rúgta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Frizura prognózis a vasárnapi versenyről: Rövid haj, sok hullámmal, esetleg konty, nyáron szélfujt frizura Frizura prognózis a vasárnapi versenyről: Rövid haj, sok hullámmal,...
Vasárnap délután ismét verseny volt a Gellért szállóban. Persze,...
Windischgrätz bevallotta védőjének Windischgrätz bevallotta védőjének
A frankhamisitási bünpörben a királyi ügyészségnél és a...
Pert inditott a konnersreuthi csoda Pert inditott a konnersreuthi csoda
Mi is beszámoltunk Therese Neumannról, arról a német nőről, aki...
Fényes Adolf új képei Fényes Adolf új képei
Fényes Adolf nevét mintegy negyedszázad óta ismeri a magyar közönség....
OLYMPIA OLYMPIA
Mint megbizható forrásból örömmel értesültünk, Muzsa Gyula...
Az ellenzék menjen be a Házba Az ellenzék menjen be a Házba
Fel kell venni a vitát a választójogért 120+47 szavazat kontra 246. ...
Ma kezdődik a Népszövetség őszi ülésszaka Ma kezdődik a Népszövetség őszi ülésszaka
A Népszövetség hétfőn kezdi meg tanácskozásait a gazdasági bizottság...
Az ipari érdekeltség harca az exportvaluta uj beszolgáltatási rendjéért Az ipari érdekeltség harca az exportvaluta uj beszolgáltatási...
Hetek óta nem irnak és nem beszélnek egyébről, mint a különböző...
Inger asszony Inger asszony
Ibsen e szomorú játékát, melyet igen fiatalon írt, patikus segéd...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98