Dtum
Login with Facebookk
1929 | Május

Hungária – Admira 1:0 (1:0)

A kék-fehérek nem használtak ki egy 11-est. – Állandósul Mandl kitűnő formája. – Az Admira megérdemelten, de offszájdgyanús góllal győzött.

 

Hungária-úti pálya. – 18.000 néző. – Bíró: Cejnar (Prága).

Az osztrák és a magyar bajnokság vezető csapatainak találkozása nagy csalódást okozott a sportközönségnek. A múlt heti eldöntetlen bécsi válogatott mérkőzés után fokozott érdeklődés előzte meg az Admira és a Hungária összecsapását, mert a mérkőzés jó alkalomnak ígérkezett az osztrák és a magyar futball erőviszonyának megállapítására.

Az Admira győzelmét egyrészt a bécsiek lelkes játékának, másrészt a Hungária gólképtelen csatársorának számlájára kell elkönyvelni. A Hungária a második félidőben állandó fölényben játszott és ekkor számtalan alkalom nyílott volna a kiegyenlítésre, de nem tudott megbirkózni az ellenfél védelmével, sőt egy tizenegyest is kihasználatlanul hagyott.

Kis ünnepség előzi meg a játékot. Brüll Alfréd, a Hungária elnöke kék-fehér selyemzászlót nyújt át az Admirának. A bécsi csapat kezd, de a Hungária vezeti az első komoly támadást. A Skvarek-Hirzer-akcióból a kapu mellé jut a labda.

Az 5. percben újra Skvarck kerül jó helyzetbe, de kapu mellé gurít. Barátky megsérül, de tovább játszik, majd veszélyes Admira támadás következik. A kifutó Német elől Schneider kornerre rúgja a labdát. Az eredménytelen korner után a Hungária nyomul föl. Hirzer lövését Franzl védi, majd Opata lövése kerüli el a kaput.

Most újra az Admira szorongat. Siegl centerét Runge kapu fölé irányítja. Állandóan Siegl van játékban, a 16. percben bekanyarodik és a kifutó Németh lábáról szedi le a labdát. A 18. percben Siegl offszájdon kapja a labdát, elhúz Schneider mellett és éles lövéssel védhetetlen gólt rúg. (1:0).

A Hungária támad, de az összjáték nagyon döcögve megy. Hirzer ugyan jól lő, de Franzl kornerre boxolja a labdát. Három kornert ér el gyors egymásutánban a Hungária, de a belsők hibáznak. Siegl a 28. percben összefut Kocsissal, megsérül és öt percre kiáll, ezalatt a tartalék Wiesbauer helyettesíti.

A 30. percben Klima centerez, de Runge senkitől nem zavarva, kapu mellé fejel. Ismét eredménytelen Hungária-korner következik. Hirzer remekül lő. Franzl vetődik a reménytelen labda után, már mindenki gólt kiált, amikor Janda az utolsó pillanatban a vonalról húzza vissza a labdát. Még Németh ejti ki Mandl hazaadását és vége a félidőnek.

Szünet után a Hungária Barátky nélkül és Nadlerral vonul ki. Kalmár megy centernek, a halfsor pedig Kompóthy, Schneider, Nadler összeállításban szerepel. Admira-kornerrel kezdődik a II. félidő. Az iram most hevesebb és a Hungária lassan fölénybe kerül.

Skvarek szép lövése Franzl zsákmánya lesz. Siegl állandóan a hátvédek mögött kalandozik és a bíró háromszor is offszájdon találja. A 11. percbe hatalmas kavarodás keletkezik a bécsiek kapuja előtt. A labda Soldatich kezére pattan, a bíró azonban továbbot int.

Molnár jó helyzetben elbotlik és Schneider kapu mellé kerülő lövése szabadítja föl az Admira kapuját, de csak egy pillanatra, mert folytatódik az ostrom. Kalmárt a 16-oson buktatják, de Skvarek rosszul rúgja a szabadrúgást.

A Hungária-csatárok eredménytelensége kínos látvány, a bécsi védőknek mindig marad idejük a közbelépésre. A 21. percben Hungária-korner, amelyet Opata rosszul lő. Skvarek rúgását Franzl kiejti, pontosan Hirzer elé, aki azonban az üres kapu fölé emeli a labdát!

Fölnyomul az Admira is. Wagner beadását Stolber, tisztán állva, a kapu mellé helyezi, majd újra a szerencse menti meg Németh kapuját. Runge a kifutó Németh mellett az üres háló mellé továbbítja a labdát.

A 27. percben ismét Hungária-korner keletkezik és az ezt követő kavarodásban Franzlt Skvarek megrúgja. A 31. percben nyílnék a legjobb alkalom a kiegyenlítésre. Janda handszet vét – tizenegyes! A labdát azonban az ideges Hirzer élesen a kapu mellé lövi.

A közönségből már kitör az elkeseredés és biztatás helyett sokan pfujolni kezdik a kék-fehér-csatárokat. Újra két eredménytelen kornert rúg Opata, de hiába vonul előre az egész Hungária, a bécsi védelem sikeresen tömörül, szóhoz jut az Admira is.

Koch szökteti az újra lesben álló Sieglt, aki megfut és gólt lő. Nyilvánvaló az offszájd, de Cejnár csak a Hungária reklamálására kérdezi meg a határbírót, akinek bemondására a gólt érvényteleníti. Ezután le is fújja a meccset, másfél perccel hamarabb. Kornerarány 8:2 a Hungária javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98