Dtum
Login with Facebookk
1930 | Július

A magyar válogatott vízipólócsapat 5:3-ra verte a németeket

A magyar úszóstaféta 4 perc 07.3 másodperces remek idővel győzött négyszer 100 méteren Németország ellen. – Bárány István a 100 méteres egyenes pályán 59.8 másodperces szenzációs időt úszott.

Drezda, július 20.
A magyar olimpiai staféta első napi váratlan győzelme után a magyar-német úszómérkőzés vasárnapi második napján rekordközönség jelent meg Drezda impozáns méretű úszóstadionjában. A sprintstafétában már eleve sem kecsegtette siker a németeket, még kevésbé a vízipóló-mérkőzésben, amelyre a két Rademacher és Amann helyén tartalékokkal álltak starthoz a németek.

A négyszer 100 méteres stafétában a reméltnél is fölényesebb győzelmet aratott a magyar csapat, de győzelmét, mint az előző napon, ismét Bárány Istvánnak köszönhette, aki a 100 méteres egyenes pályán 59.8 másodperces briliáns időt ért el.

Magyarország végeredményben 4 p. 07.3 mp-es fényes idővel, 1 p. 01.8 mp.-es átlaggal győzött (a múlt évben a Császáruszodában 4 p. 06.4 mp. volt a győztes magyar csapat ideje), míg Németország 4 p. 11.3 mp.-es idővel szorult a második helyre.

Székely és Schubert a staféta első két embere. Az újonc válogatott Székely (1 p. 02 mp.) csak a finisben ad le egy testhosszt Schuberttel szemben, akinek 1 p. 01.6 mp. volt az ideje. Dr. Wannie Rezső 1 p. 03.1 mp.-et úszik, Derichs 1 p. 01.4 mp.-et, úgy, hogy a németek előny már két testhossz.

Most Wannie András és Ealk kerül a vízbe és Wannie II. 1 p. 02 mp.-et úszva, egy hosszra csökkenti a németek előnyét. Balk ideje 1 p. 04.2 mp. volt. Bárány István már 30 méter után befogja Heinrichet, teljes erőből megy a célig és 59.8 mp-es idővel három testhosszal ver rá az 1 p. 04.1 mp.-et úszó Heinrichre.

Bárány eredménye a Grand Prix-ben elért 59.2 másodperces idejénél is értékesebb, hiszen Párisban 50 méter hosszú volt a pálya, de bravúros a fiatal Székely 1 p. 02.4 mp.-es ideje is.

A vízipóló-mérkőzést kissé elbizakodottan játszotta le a magyar csapat, erre vezethető vissza, hogy csak 5:3 arányban tudott ráverni a tartalékos németekre.

Meg kell azonban adni, hogy a német játékosok óriási lelkesedéssel küzdöttek, mert igazolni szerették volna, hogy amsterdami olimpiai győzelmük reális volt. Az igazolás nem sikerült.

A magyar csapat, különösen az első félidőben, óriási fölényben volt és Németh (3), Halasy és Vértesi góljaival már 5:0 arányban vezetett, amikor a németek Günst révén 5:1-re szépítenek.

Szünet után a németek följavulnak, ezzel szemben a magyar csapaton kiütköznek a csütörtöki antwerpeni „csata” fáradalmai, úgy, hogy a magyar támadásokat könnyen szereli le a német védelem, viszont a könnyelműsködő magyar védelem hibájából Schulze és Benecke újabb két gólt szerez.

A magyar-német úszómérkőzés, amint a múlt évben, most is Magyarország 3:0 arányú győzelmével végződött, amennyiben a vízipólómeccsen kívül mind a két stafétát megnyertük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A német hadgyakorlatok A német hadgyakorlatok
Eddigelé a most folyó esztendőben a nemzetközi politikai hangulat...
Futárok, énekmondók... haditudósítók Futárok, énekmondók... haditudósítók
A haditudósítás világ- és magyar viszonylatban egyaránt, igen nagy és...
A Magvető üdvözlete Mikszáth Kálmánnak A Magvető üdvözlete Mikszáth Kálmánnak
Papír földbe, melyet a sors Néked birtokúl adott, Pazar kézzel...
Anglia legsulyosabb kudarca Anglia legsulyosabb kudarca
A diadalmas szerb háboru gyorsan lejátszó izgalmak között a közönség...
NAGY MARATHON. NAGY MARATHON.
Már megírtuk, hogy az olasz Dorando, a londoni olympiai...
Előkészületek az uj termés rekvirálására Előkészületek az uj termés rekvirálására
A Haditermény Részvénytársaság bizományosai már megkapták az uj...
Hogyan kell lélekzeni? Hogyan kell lélekzeni?
Nem egy gyermek gyengesége, testi fejlődésének elmaradottsága, sőt...
Elektroncsöves földrengésjelző Elektroncsöves földrengésjelző
Minden földrengést jelző készülék (szeizmográf) valamely a föld...
Magyarország 15 kilométeres futóbajnoksága Magyarország 15 kilométeres futóbajnoksága
A húsvéti ünnepek legnagyszerűbb sportversenye vasárnap a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98