Dtum
Login with Facebookk
1929 | Július

Vízipóló: Magyarország – Csehszlovákia 11:1

Ragyogó játékkal 11:1 (6:0)-re győzött Magyarország válogatott vízipólócsapata Csehszlovákia ellen.

A magyar válogatottak csak az első félidőben játszotta teljes gőzzel és csak miután lefékeztek, érték el a csehek egyetlen góljukat. – Góldobók: Németh 6, Homonnai 2, Keserű I. 2, Vértesi 1, illetőleg Schmuck 1.

Az amsterdami olimpiász óta, amelynek vízipóló-döntőjében Argentína ellen 14:0, az Egyesült Államok ellen 5:0 és Franciaország ellen 5:3 arányban kivívott győzelmei után Németországtól a 2:2 arányban eldöntetlenül végződött, de ennélfogva meghosszabbított meccsben 5:2 arányban vereséget szenvedett a magyar válogatott csapat, vasárnap játszotta le a „honi pályán” első reprezentatív mérkőzését.

Az érdeklődés, annak ellenére, hogy Csehszlovákia, a magyar csapat ellenfele, nem a kontinens legjobbjai közé számít, óriási. A Császárfürdő nagytribünjén és állóhelyein közel 4000 érdeklődő szorong, ami nem kis részben arra vezethető vissza, hogy az Úszószövetség, a propaganda érdekében, igen olcsó helyárakat állapított meg.

Helyesen tette, mert ez a közönség most már egyetlen válogatott mérkőzés sem fog „kihagyni”, annyira megnyerte a laikus és szakértő tetszését egyaránt a magyar csapat remek játéka. Meccstréning nélkül ugyanis olyan gyönyörű játékot produkáltak a magyar válogatottak, amely a legbiztatóbb kilátásokat nyújtja az augusztusi hatos vízipólótorna kimenetelére.

Némethé az első labda, aki Keserű II.-őt szökteti, a labda azonban a kapu fölött süvít el. Németh szabaddobását Vértesi Némethez továbbítja, akinek erős lövését a kapus beejti. (1:0 és még csak 35 másodperce játszanak.)

Újra Németh fog labdát, szabálytalanul szerelik és szabaddobását Homonnai remek gólja értékesíti. (1 p. 03 mp.) Schulzot a bíró lesbenállás miatt kiállítja és egy gyönyörű Homonnai –Keserű I. – Keserű II. – Vértesi- akcióból Németh a harmadik gólt dobja. (2 p. 20 mp.) Svehla két támadása veszélytelen, harmadszor kapufát ér a labdája.

Homonnai - Keserű I. pompás támadásából Vértesi dob szép gólt (4 p. 06 mp.) és 32 másodperccel későbben Németh már újabb gólt szere. (5:0!) Most Ivádyt küldi pihenni a bíró, távollétében Schamadh veszedelmeztet, de egyik labdája a kapufára pattan, a másikat pedig Barta korner árán menti.

Keserű II. és Schulz kiállítása után ismét Schmuck támad, de Barta két labdáját hibátlanul védi. Keserű I. akcióját durván akasztja meg Epstein, kiállítják és a négyméteresből Keserű I. a hatodik gólt dobja. (6 p. 32 mp.) Epsterin ismét partra kerül, ezúttal elúszás miatt.

Szünet után először a két magyar hátvéd brillíroz. Homonnai Ivádynak adja hátra a labdát, tőle újra Homonnai kapja, akinek 15 méteres bombája védhetetlen (29 mp.) Schmuck labdáját Barta Menti, majd Getreuer kiállítása után Keserű I. átadásából Németh a nyolcadik gólt dobja. (1 p. 18 mp.)

Most a csehek kerülnek frontba, de gólképtelenek, viszont Keserű I. átadását Németh fordulásból ujabb góllá értékesíti (3 p. 25 mp.), majd Keserű I. – Vértesi a labda utja és ismét Németh dob gólt, a tizediket. (4 p. 04 mp.) Végre a csehek egyik támadása is sikerrel jár.

Ivády elengedi Schmuckot, Homonnai nincsen a helyén és a pozsonyi csatár labdája utat is talál a magyar hálóba. (4 p. 35 mp.) A cseh gól vehemens magyar támadás követi és Keserű I. a kapus által kivédett labdát rendeltetési helyére juttatja. (5 p. 32 mp.)

A csehek erősen finiselnek, Barta azonban négy korner árán sikerrel menti meg újabb góloktól a kapuját. Fritz Neuwelt (Bécs) hibátlanul, fölényes tudással, pártatlanul bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Izgalmas küzdelem után véget ért a futballbajnokság Izgalmas küzdelem után véget ért a futballbajnokság
Rég volt ilyen izgalmas és az utolsó percig kiszámíthatatlan a...
Megjegyzések az ősszel rendezendő kis autoverseny feltételeihez Megjegyzések az ősszel rendezendő kis autoverseny feltételeihez
Április 23-iki számunkban dr. Kováts Elemér, a Magyar Automobil Club...
Hópárkányok, hópadok Hópárkányok, hópadok
A magas hegyek csúcsán és gerincén messze kinyúló szeszélyes alakú...
Toselliné házassága Toselliné házassága
Montignoso grófnő, a szász király elvált felesége, mint ismeretes,...
Novák Éva csúcsot javított a MAC kétnapos úszóversenyén Novák Éva csúcsot javított a MAC kétnapos úszóversenyén
A MAC hagyományos kétnapos úszóversenye egyúttal Budapest kerület...
Rodin gondolatai a művészetről Rodin gondolatai a művészetről
A Franklin-Társulat kiadásában egy szerfelett érdekes könyv jelent...
Szabómesterek a Kelenföldi Ruhagyár ellen Szabómesterek a Kelenföldi Ruhagyár ellen
A szabómesterek már évek óta elkeseredett küzdelmet folytatnak az...
A Magyar Athletikai Club őszi viadala A Magyar Athletikai Club őszi viadala
Négy pozitív eredmény, két rekord, egy vándordíj! A Magyar...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98