Dtum
Login with Facebookk
1930 | Június

Engel orvosprofeszor felesége nekivezette autóját egy üzlet vasrácsának

Engel orvosprofesszor felesége vasárnap a síkos Kígyó-utcában nekivezette autóját egy üzlet vasrácsának és két járókelőt sulyosan megsebesített. A véletlenül arra sétáló Bezegh-Huszágh főkapitány személyesen igazoltatta az autó soffőrjét és a baleset áldozatait, akiket a  Rókusba szállitottak

 

Vasárnap délben a 28.843-as számu Minerva-autó, dr. Engel Károly orvostanár kocsija, amelyet a belvárosban sokan ismernek, a Váci-utcáról a Kigyó utcába kanyarodva, fölszaladt a járdára s két járókelőt sulyosan megsebesített.


Az autó volanjánál a professzor felesége ült, míg a soffőr a mellette levő ülésen foglalt helyet. A fordulat olyan éles volt, hogy mielőtt még a professzorné, aki kitűnő vezető, fékezhetett volna, a síkos uton az autó fölszaladt a gyalogjáróra és nekiment egy női divatáruház vasrácsának.

 

A Váci-utcai déli korzó sétálói ijedten ugrottak szét, ebben a pillanatban metsző sikoltás hangzott el : az autó egy férfit és egy nőt az üzlet rácsához szorított. A sebesülteket, Macskássy Miklós tisztviselőt és Schmidt Éva ápolónőt a szomszédos gyógyszertárba vitték, ahol megállapították, hogy a férfi nyilt lábtörést  szenvedett, a nőt pedig könnyebb zuzódás érte a térdén.


A szerencsétlenség színhelyén, amelyet a Kígyó-utca járdáján nagy vértócsa jelzett, ekkor már nagy tömeg verődött össze. A járókelők soraiban föltünt a leánya társaságában épp arra haladó Bezegh- Huszágh főkapitány alakja is, aki minthogy rendőr nem volt a közelben, maga ment be a gyógyszertárba és személyesen igazoltatta az autó soffőrjét és a balesetet szenvedett házaspárt.

 

Macskássy Miklóst a mentők a Rókus- kórházba szállították, Schmidt Évát pedig Andrássy-úti lakására vitték. A baleset ügyében a rendőrség azonnal megindította a vizsgálatot. Dr Engel Károlyné kihallgatásakor azzal védekezett, hogy kitünően tud hajtani, soha semmi baleset nem történt vele, itt azonban a kanyarodó oly éles, hogy- miután az uttest  síkos volt- nem volt ideje fékezni.

 

A rendőrség az uriasszonytól egyelőre elkobozta az autóvezetői igazolványt, amelyet egy évvel ezelőtt kapott. Az eljárást folytatják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98