Dtum
Login with Facebookk
1931 | December

Csak a Ferencváros és a Kispest győzött a magyar csapatok túráján

Az Újpest 4:4 arányban eldöntetlenül játszott az Ambrosianával, a Hungária 3:0-ra vesztett Madrid válogatottjai ellen.

Öt magyar csapat az Újpest, a Ferencváros, a Hungária, a Kispest és a Nemzeti játszott karácsony két ünnepnapján idegenben, az eredményekkel azonban nincs sok okunk eldicsekedni. A Ferencváros ugyan 6:1 gólarányú impozáns győzelemmel startolt németországi túrájának első állomásán Saarbrückenben, de másnap Mannheim válogatottjaitól 3:2 arányban vereséget szenvedett.

Az Újpest Milanóban az Ambrosianától 4:4 arányú eldöntetlent csikart ki, amely eredménynek az értékét emeli, hogy az olasz csapat már 4:0-ra vezetett. A Hungaria tartalékos és alaposan fölforgatott csapattal állt ki Madridban a város válogatottjai ellen, akikkel szemben 5:0 gólaránnyal maradt alul.

A Kispest második franciaországi mérkőzését is megnyerte, míg a Nemzeti, amelynek bécsi szerepléséről külön cikkben számolunk be, pénteken és szombaton is csúfos vereséget szenvedett. A pénteki és szombati túramérkőzések részleteiről tudósításunk a következő:

Ferencváros: 1 győzelem, 1 vereség

Az őszi bajnok a Belgrádban a Jugoslavijától 3:1 arányban szenvedett veresége után pénteken Saarbrückenben a kerületi bajnok FC Saarbrücken-nel mérkőzött 10.000 néző előtt és nagyvonalu fölényes játékkal 6:1 (3:0) arányban győzött.

Takács II. nyitja meg a gólok sorát, amit Kohut bombagólja követ, míg a harmadik gólt ismét Takács II. rúgja. Szünet után a helyi csapat 3:1-re szépit, de utána ismét működésbe lép a zöld-fehérek gépezete és Toldi védhetetlen fejes gólja után Turai két góllal beállítja a végeredményt.

Szombaton Mannheimban Mannheim város válogatottja volt a Ferencváros ellenfele, de a magyar csapat Amsel indiszpoziciója , másrészt a csatársor gólképtelensége miatt 3:2 (2:1) arányban kikapott.

A meccs jól indul, mert Toldi révén a zöld-fehérek szerzik meg a vezetést, de a németek nemcsak kiegyenlítenek, de Amsel súlyos elnézéséből a vezető gólt is megszerzik. Szünet után, Amsel jóvoltából, újabb gólt rúgnak a kombináltak (3:1), de hiába finisel bravúrosan a Ferencváros, Toldi már csak szépíteni tud az eredményen, míg a Turai helyén játszó Szedlacsek két gólját a pártoskodó bíró annulálta.

Az Újpest milánói eldöntetlenje


A Közép európai Kupa tavalyi küzdelmeiben nehéz harcokat vívott az újpest és az Ambrosiana, de azokon is túltett a két csapat pénteki találkozása 12.000 néző előtt a milanói arénában. Az Újpest nagyon rossz startot vett, mert Szalay, Dudás és főként Acht bizonytalan játéka miatt a két év előtt olasz bajnok a jobbszélső Viseutier két góljával és a Meazza helyén játszó egykori uruguayi válogatott Scarone révén három gól előnyt szerez.

Szünet után Wilhelm helyett cserél Szalayval, a dirigensi posztot pedig a III. kerületiektől kölcsönkért Zilabitól, Auer veszi át. Demaria balösszekötő góljával már 4:0-ra vezetnek az olaszok, amikor az ujpestiek finisbe kezdenek és Auer (3) és Spitz góljaival 4:4-re egalizálnak. Barlussina kiválóan bíráskodott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98