Dtum
Login with Facebookk
1931 | Január

Fiatalításra alkalmas szert készített egy budapesti hegedűkészítő

Az első kísérletet magán végezte - Most Gerlóczy professzor tanulmányozza a gyógymódot

A Horthy Miklós – út békés környékét az elmult hét óta egy rendkívül érdekes orvosi találmány tartja izgalomban. Horváth István, a volt ismert belvárosi hegedűkészítő Voronoff és Steinach kísérletei nyomán ujabb megfiatalító szert talált fel, amellyel gyorsabb, egyszerűbb kezeléssel az eddigieknél lényegesen jobb eredményeket ért el minden műtéti beavatkozás nélkül.


Horváth István, aki a Ménesi – uton veje Keresztes György villájában lakik, asztmáját sajátmaga készítette gyógyszerrel kezelte. Mikor a gyógyítás sikerrel járt, Steinach és Voronoff rendszerének és irodalmának alapos tanulmányozása során, ártalmatlan szerekből olyan folyadékot állított elő, amelyek a mirigyeket ujból működésbe hozzák. Horváth, amikor az előkészületek során a folyadék készítését befejezte, merész és a találmányok terén szokatlan módszerhez folyamodott. A megváltást ígérő nedü áldásos eredményeit első ízben magán akarta tapasztalni. Ez meg is történt. Az első esetben körülbelül másfél esztendővel ezelőtt végezte el magán ezt a gyógyítási rendszert.


Nyolc napig kezelte saját magát és nem sokkal utóbb ugy testi, mint szellemi tekintetben érezhető lett a hatás. Háromnegyed évvel utóbb ujból megismételte Horváth a kísérletet. Természetesen ezuttal is saját személyén. A hatás változatlanul kitűnőnek mutatkozott. Horváth teljesen ősz haján, bajuszán, karján uj feketeszínű hajszálak nőtte. Ekkor azután elhatározta, hogy Amerikában élő orvosrokonához fordul a találmány értékesítése végett. Küldött is neki kísérleti célokra folyadékot. A csomaghoz szerződést is mellékelt, amelyet a Fehérvár kávéház főpincére és egyik felszolgáló pincér láttamozott. Ebben ötven százalék részesedést köt ki magának Horváth István.

 

Karácsony előtti héten megjött Amerikából a válasz, amelyben a szer sikeres alkalmazásáról számoltak be és ötvenezer dollárt kínálnak föl a találmányért. Ekkor Hortváth a Kéthly – klinikára ment, ahol Gerlóczy Géza dr. orvostanárral ismertette az uj gyógyeljárást. Gerlóczy professzor azonnal hozzálátott a kísérlethez és a Horthy Miklós- ut tájékán ugy tudják, hogy tíz – tizenöt emberen sikerrel járt a gyógykezelés.


Gerlóczy Géza így nyilatkozik a kísérletről:
- A kísérletekről nem nyilatkozhatok, mert tul korainak tartom az időt arra, hogy tudományos eredményekről komolyan beszélhessek. Nem mondom, hogy rossz a szer, de azt sem állíthatom, hogy jó. Egyelőre állatokon végzek kísérleteket és talán két – három hónap mulva számolhatok be az eredményekről.


Mint látjuk, a tudós professzor véleménye nem éppen kedvezőtlen. Horváth bácsit mindenesetre feljogosítja annyira, hogy továbbra is büszkén mutogassa visszafeketülő haját a Fehérvár – kávéházban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Péteryné Váradi Ily és a Kehrling – Pétery pár sikere Pöstyénben Péteryné Váradi Ily és a Kehrling – Pétery pár sikere...
Pöstyénfürdő negyedik nemzetközi teniszversenyének döntői újabb...
A Magyar Athletikai Club atletikai viadala. A Magyar Athletikai Club atletikai viadala.
Ritkán lát, még döntő fontosságu labdarugómérkőzés alkalmából is, a...
Fellendülhet a baromfi- és tojásexport Fellendülhet a baromfi- és tojásexport
A magyar baromfi- és tojásexport lebonyolitására 1,500.000 pengővel...
Pallavicini őrgróf szerint a kormány előre tudott a frankhamisításról és azon volt, hogy eltussolja Pallavicini őrgróf szerint a kormány előre tudott a frankhamisításról...
A parlament mai költségvetési premierjének főszereplője őrgróf...
Magyarország kerékpáros hadibajnoksága Magyarország kerékpáros hadibajnoksága
Szeptember 30-ikán, vasárnap reggel 7 órakor a gödöllői országuton...
Kezdődik a tokaji szüret! Kezdődik a tokaji szüret!
Nemcsak Tokajhegyalja népe s az ország tizenhat borvidékének egész...
A kutyazsír A kutyazsír
Szeged úgy látszik nem elégszik meg eddigi nevezetes termékeivel,...
Amire nem gondolnak … Amire nem gondolnak …
Restellem, hogy ilyen csekélységgel előállok! De tetszik tudni,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98