Dtum
Login with Facebookk
1932 | Augusztus

A Davis Cup döntőjében Franciaország hatodszor győzött Amerika ellen

3:2 arányban nyertek a franciák

Páris, július 31.

A Davis Cup utolsó fordulója,a kupát védő Franciaország és az Amerika- Európa zónagyőztes Észak-amerikai Egyesült Államok között, óriási meglepetésre a franciák sima győzelmével végződött, akik eszerint hatodszor is sikerrel verték vissza a tízszeres győztes Amerika támadását.

Franciaország ezúttal mint „autsider” állt starthoz, hiszen legjobb játékosai Wimbledonban sorra csődöt mondtak és Lacoste is megbetegedett, úgy, hogy Cochet-en kívül a csak az utolsóhetekben tréningbe kezdett Borotrára voltak kénytelenek támaszkodni, aki azonban fényes bravúrral állta meg a helyét, mert pénteken a világbajnok Vines ellen kiharcolt győzelme után, ma Allisonra is rávert, aki a letört Van Rynt helyettesítette a két egyes játszmában.

A Franciaország-Amerika Davis Cup-mérkőzés mai utolsó napján különben a Roand-Garros Stadionban zsúfolt tribünök előtt, rekkenő hőségben a gyöngébb formát mutató Borotra 5 szettes kemény küzdelemben 1:6, 3:6, 6:4, 6:2 és 7:5 arányban verte az amerikai Allisont.

Az amerikai az első két szettet biztosan nyerte. A „röpülő baszk” már vesztesnek látszott, hogy pihenhessen két ízben is lábbelit cserélt és ez némi lélegzethez juttatta. Allisont viszont láthatóan idegesítette, amihez hozzájárult az, hogy a bíró téves ítélkezése is két ízben egymásután sújtotta.  Így történt, hogy az utolsó és a kupa sorsára döntő szettben Allison már 5:2-re vezetett, de növekvő idegessége miatt a győzelmet kiengedte a kezéből.

A Cochet-Vines – meccs első két szetjében még Cochet volt fölényben, de utána a fiatal amerikai teljesen magához ragadta a játék irányítását és így a Davis Cup döntő zárómérkőzése tulajdonképpen a fiatal Amerika győzelmét mutatta az öregedő Franciaország ellen.

A wimbledoni férfiegyes győztese fokozatosan belejött a játékba és gyönge start után az utolsó három szetben valósággal lehengerelte a franciák egykori világbajnokát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98