Dtum
Login with Facebookk
1932 | December

A honvágy hazahajtotta a betörőkirályt, akit alaptőke- gyűjtés közben fogtak el

Vasárnapra virradó éjszaka az őrszemes rendőr gyanus motoszkálást vett észre a Vámház körút 16 alatti fűszerüzletben. A következő percben már el is csípte a betörőt, aki feltűnően elegáns ruházatot viselt.

Mikor a főkapitányságra bevitték, ott mint régi ismerőst üdvözölték a detektívek. Kitűnt, hogy a véletlen hosszú idő után rendőrkézre juttatta Jellinek Gézát, a kasszafúrókirályt, akinek a nevéhez sok nagyszabású betörés fűződik. Jellinek a maga szakmájában egyébként kitűnő műszaki készültségével is tekintélyt szerzett. Találmánya van, a híres körfűrész, mellyel sok kasszafúrást követett el.

1920 – ban szerepelt utoljára Budapesten, amikor a Soroksári úti szappangyár irodáját rabolta ki és a nagy zsákmánnyal külföldre szökött.

A főkapitányságon elmondta, hogy Párizsban élt álnév alatt, a Renault – autógyárban dolgozott, mint előmunkás, nagyon sokat keresett és szépen megbecsülték. De a honvágy hazahajtotta 12 év után és most alaptőkéről akart gondoskodni a fűszerüzletben, hogy betörőszerszámokat vegyen a rablott pénzből és újra megkezdje régi kedvenc foglalkozását.

A rendőrségen nem egészen adtak hitelt Jellinek elbeszélésének, hanem Párizsba küldik a fényképét és az ujjlenyomatát, mert az a gyanú, hogy 12 év alatt nemcsak a Renault gyárban dolgozott a betörőkirály, hanem működött régi szakmájában is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98